Beleef Waals-Brabant

Weather

Contact

Weather

Contact

   

Belangrijk bericht

Belangrijk bericht 07-05-2020

Covid-19

Rekening houdend met de uitzonderlijke omstandigheden veroorzaakt door Covid-19, heeft de federale overheid tot 31 augustus 2020 alle culturele en folkloristische activiteiten verboden teneinde de verspreiding van het virus tegen te gaan. Dat heeft de annulering tot gevolg van alle evenementen en manifestaties in België. We volgen de situatie op de voet en actualiseren onze toeristische agenda regelmatig volgens de meest recente inzichten. 

Parken zijn toegankelijk, om een luchtje te scheppen. De veiligheidsafstand uiteraard worden nageleefd met de bezoekers. Op dit moment is het mogelijk om buiten af te spreken met twee mensen - altijd dezelfde -, voor een wandeling of om samen te sporten. Deze mogelijkheid is nog steeds van toepassing.

Onder voorwaarden, zouden sommige musea vanaf 18 mei 2020 heropenen (met ticketingsysteem onder andere). Meer informatie zullen doorgeven worden zodra de federale overheid nieuwe maatregelen heeft goedgekeurd. 

De cafés, bars, restaurants en de feest-, recreatieve, culturele en toeristische plaatsen blijven gesloten tot minimum 8 juni 2020. Op dit datum, zal de kwestie van de daguitstappen, de tweede verblijven of de vakantiewoningen ook aan de orde komen.

De toeristische informatiekantoren zijn gesloten. Het VVV kantoor van Waals-Brabant, gelegen in het Napoleon Laatste Hoofdkwartier in Genappe, is dus gesloten. We blijven tot uw beschikking per email: info@beleefwaalsbrabant.be.

Wij betreuren deze situatie maar uiteindelijk gaat de gezondheid voor alles. Bedankt voor uw begrip en zorg goed voor uzelf en uw naasten!