Beleef Waals-Brabant

Weather

Contact

Weather

Contact

   

De broederschap van de "Champignons van Folx-les-Caves"

De broederschap van de "Champignons van Folx-les-Caves"

Terug

De broederschap van de "Champignons van Folx-les-Caves"

Toevoegen aan mijn ideeënkoffer 

Adres

Rue Neuve 40
1350 Orp-Jauche
Telefoon : 
+32 (0)81.87.71.08

E-mail

E-mail

sergelibin@hotmail.be

Beschrijving

Meer dan honderd jaar lang werden er champignons gekweekt in de grotten van Folx-les-caves. Dit zijn de enige grotten van Waals-Brabant. Ze werden uitgehouwen door mensen uit de oertijd, die ze gebruikten om er te wonen. In deze geklasseerde grotten werden er vroeger champignons gekweekt, zoals de champignon van Folx-les-Caves…

Ken je de champignon van Folx-les-Caves?
De ambachtelijke kweek van de champignon vierde hoogtijdagen tussen de twee oorlogen, dankzij de overvloed van paardenmest afkomstig van de paardenstallen van het leger. In 1975 werd de champignonkwekerij stopgezet.

Je kunt nog altijd genieten van de champignon van Folx-les-Caves, bereid volgens het traditionele recept, een echte must in deze streek. Ze zijn heerlijk als ze gevuld zijn met een mengsel van witte ham, enkele champignons, sjalotten, peterselie, knoflook en paneermeel, zout, peper en dan gebakken in de oven. Je kunt ze als warm of koud voorgerecht of als hoofdmaaltijd eten.

Wat doet de Broederschap van de champignons van Folx-les-Caves?
De Broederschap werd opgericht in 1985 en heeft de taak om de champignon van Folx-les-Caves en zijn traditioneel recept te promoten.

Ligging