Beleef Waals-Brabant

Weather

Contact

Weather

Contact

   

De broederschap van de "Vignoble de l’Abbaye de Villers"

De broederschap van de "Vignoble de l’Abbaye de Villers"

Terug

De broederschap van de "Vignoble de l’Abbaye de Villers"

Toevoegen aan mijn ideeënkoffer 

Adres

Avenue du Comté 7
1325 Chaumont-Gistoux

Beschrijving

Wijn in de abdij van Villers-la-Ville?
Sinds 1990 rehabiliteert de Broederschap van de Wijngaard van de Abdij van Villers de kleine wijngaard in de tuin van de abt, die al jaren braak lag.
Na vele zorgen is de ommuurde wijngaard vandaag een twintigtal hectaren groot, verdeeld over 5 niveaus.
De Broederschap streeft verschillende doelen na:
-    De voormalige wijngaard van de abdij doen herleven,
-    De leden van de Broederschap verenigen door in team verschillende activiteiten te doen in verband met de wijnstok en wijn.
-    De culturele en toeristische activiteiten op de site van de Abdij van Villers promoten en eraan deelnemen.

Villers-la-Vigne?
De naam Villers-la-Vigne® bestaat uit vier producten die origineel en uniek genoemd mogen worden vanwege hun kenmerken voor wijnbereiding en hun specifieke grond. Door te proeven van deze bijzondere en unieke producten, laat men zich verrassen door de vruchten van de Brabantse grond.
De witte Villers-la-Vigne® is een witte droge muscatwijn die het fruitige karakter van de druivensoort tot uiting brengt, afgewisseld met typische minerale vleugjes leisteen die typisch zijn voor de streek van Villers.
De rode Villers-la-Vigne® is een uitzonderlijke wijn en heeft een diepe kersenrode kleur. In de mond wordt hij gekenmerkt door een explosie van rood fruit en fijne kruidige tonen van zwarte peper.
De witte Mistelle van Villers-la-Vigne® is een verfrissend drankje (17°). Het wordt geproduceerd door het mengen van ongegist vers sap van de Phoenix druiven met Marc van Villers-la-Vigne. De Mistelle wordt gedronken als pittig aperitief.
De Marc de Villers-la-Ville® (43 °) wordt met mate gedronken na het eten. Met zijn fijne smaak brengt hij paleizen in vervoering op zoek naar sterke emoties.
Deze wijnen zijn niet te koop maar worden gedegusteerd tijdens geleide bezoeken door de wijngaard, elke eerste zaterdag van de maand om 14.30 uur (van april tot september).

Ligging