De grote evenementen

Waals-Brabant biedt u een brede waaier evenementen om er even uit te zijn met uw gezin of met vrienden en de thema’s gaan van muziek tot geschiedenis. U weet niet wat te doen? Hier vindt u de grote evenementen van 2021 in Waals-Brabant.

  •  

Herdenking van de Slag bij Waterloo

Juni 2021

Op 18 juni 1815 kende de geschiedenis een ingrijpend keerpunt…

Herbeleef op de vlakte van Waterloo de confrontatie tussen Napoleon en Wellington, te midden van kanongebulder en strijdlawaai. Neem deel aan het leven van de soldaten op hun bivakken en huiver tijdens de wedersamenstelling van de Slag van Waterloo 1815. 

'Les Afronautes' op het Provinciaal Domein van 'Bois des Rêves'

Juni 2021

Op het Provinciedomein van Le Bois des Rêves, in Ottignies, belandt u midden in een warme sfeer met de kleuren van Afrika… Kom een avond genieten van ritmische dansen op de klanken van djembés. Proef van enkele Afrikaanse specialiteiten en bewonder de schoonheid van het ambachtswerk uit dit zonnig continent.

'Louvain-la-Plage' in Louvain-la-Neuve

Zomer 2021

Een ligzetel op een stukje strand, de voeten in het zand, enkele zonnestralen en u bent er! In het hart van Waals-Brabant wordt het centrum van Louvain-la-Neuve omgevormd tot ‘Louvain-la-plage’. In een kleurrijke sfeer worden tal van animaties georganiseerd voor groot en klein. Men waant zich gegarandeerd in vakantie aan zee…

Openluchttheater in de Abdij van Villers-la-Ville

Juli 2021

Ieder jaar organiseert de Abdij van Villers-la-Ville een toneelspektakel op haar site.

In 2021 wordt dat ‘Lucrèce Borgia’, een tragisch melodrama dat alle successen van Victor Hugo overstijgt. Een groot en krachtig, somber spektakel dat u onderdompelt in het poëtisch geweld van het melodrama. 

Stemmen onder de Sterren in de Abdij van Villers-la-Ville

27 en 28 augustus 2021

De Abdij van Villers-la-Ville toont haar mooiste troeven tijdens de traditionele ‘Nacht onder de Sterren’. In een betoverende en sfeervol verlichte omgeving weerklinken de stemmen van zes groepen met verschillende muzikale stijlen en dat spektakel laat niemand onberoerd. Dit prestigieus moment, uniek in zijn soort, eindigt in schoonheid met een schitterend vuurwerk.

De vuurnacht op het Kasteel van Hélécine

September 2021

Het Kasteel van Hélécine kiest voor spektakel en laat zijn gevel bijna een uur lang fonkelen. In een muzikale sfeer wordt u overdonderd door de projecties van beelden die het kasteel transformeren volgens de inspiratie van de kunstenaars… Afspraak in september voor het grootste vuurwerk van België!

Inc'Rock BW Festival in Incourt

September 2021

Liefhebbers van festivals, dit evenement is speciaal voor u!
Het Inc’Rock BW Festival, dat plaatsvindt in Incourt, biedt u het hele weekend concerten met muziek voor alle smaken en vooral een knalsfeer.

24 uur per fiets in Louvain-la-Neuve

Oktober 2020

U wenst deel te nemen aan een parel van het levend erfgoed van Waals-Brabant? Dan is de ‘24h vélo’ in Louvain-la-Neuve een afspraak die u niet mag missen! En studentenevenement waarop iedereen welkom is. Het principe? Een parade van versierde fietsen, de ene al meer folkloristisch dan de andere, en een wielerwedstrijd van 24 uur met klassieke fietsen over een parcours van verschillende kilometers, dat alles in een te gekke sfeer!

'Tour Sainte-Gertrude' in Nivelles

Oktober 2021

De Tour Sainte-Gertrude van Nivelles was oorspronkelijk een religieuze processie. In die tijd zochten de abdissen en kloosterlingen de boeren, de zieken en de behoeftigen op. Vandaag is dat evenement, waarvan de faam de lokale grenzen overschrijdt, een niet te missen gebeurtenis.
Vertrek voor een tocht van 15 km door de velden, in een zeer gezellige sfeer. Langs het hele parcours hoort u het gezang van koren die zich mengen met het gepraat van de eendagspelgrims.

Krijg onze ideeën om Waals-Brabant te bezoeken