Ontdek Waals-Brabant

De sporen van het verleden zijn talrijk in onze streek, van het slagveld van Waterloo tot de eeuwenoude Abdij van Villers-la-Ville, van de Collegiale Sainte-Gertrudekerk in Nivelles tot het Kasteel van Hélécine. Onze kunstzinnige gevoelens wordt beroerd in de gangen van het Musée L, in gezelschap van Kuifje in het Hergé Museum en wanneer we doordringen in het reuzenboek van de Stichting Folon. We flaneren ook op plattelandswegen, in parken en bossen, maken tochten met de fiets of te voet. Zowel voor het plezier van de ogen als van de smaakpapillen, begint uw reis hier.
Welkom bij ons!

  •  

Een grote streek om rond te zwerven!

Land van geschiedenis

Hoog op de top van zijn heuvel kijkt de Leeuw, als waakhond van de geschiedenis, uit op de vlakte van Waterloo. Het Memoriaal Waterloo 1815, het Laatste Hoofdkwartier van Napoleon en het Wellington Museum laten u een multisensoriële ervaring beleven die uniek is in Europa. Wij herinneren ons ook de twee wereldoorlogen die de 20e eeuw getekend hebben met meer intimistische musea zoals het First Wing of het Musée du Souvenir 40-45.

first wing

Stenen met geheimen

Wanneer stenen hun verhaal vertellen, komt ons erfgoed tot leven! De magische Abdij van Villers-la-Ville is sinds 1992 erkend als uitzonderlijk erfgoed van Wallonië. Ze is een van de grootste archeologische sites van België. Net zoals Victor Hugo destijds, zult u onder de indruk komen van de charme van de oude dame en langs het nieuwe bezoekersparcours ontdekt u haar geschiedenis en haar tuinen, terwijl u anderzijds ook haar microbrouwerij en haar wijngaard kunt bezoeken.

Abbaye de villers ©FTBW (14)
image-texte-encadre
image-texte-encadre

In Nivelles kunt u in de schaduw van de indrukwekkende Collegiale Sainte-Gertrudekerk genieten van een beroemde lokale specialiteit: de smakelijke en heerlijk geurende Tarte al d’jote !

Maak met ons een reis door de tijd, van het begin van de mensheid tot de tijd van de ridders en de Grote Oorlogen!

Kunst en cultuur

Op het gebied van kunst en cultuur kan Waals-Brabant beslist tegemoetkomen aan al uw verwachtingen. 

Ontdek de vier kunstmusea (het Musée L en het Hergé Museum in Louvain-la-Neuve, de Stichting Folon in La Hulpe en het Marthe Donas Museum in Ittre) en laat u meevoeren in de fantasiewereld van de kunstenaars.

Hebt u eerder zin in een uitje? Concerten, spektakels, tentoonstellingen, shopping… Hier verveelt men zich nooit!

Musée L
Musée L
Musée Hergé
Fondation Folon
La Sucrerie
Previous
Next
s11
Walibi
s11
Walibi

Fun bestemming

In Wavre vindt u het beroemde attractiepark Walibi. En voor een avontuurlijk parcours in de bomen en adrenaline-opwekkende sprongen, moet u in het Aventure Parc van Wavre zijn. U raakt de wolken en rilt van plezier… Onze streek heeft geen tekort aan fun ideeën om uw schrik te overwinnen of eens goed te lachen samen met uw gezin of met vrienden.

Het zoete leven

Slow tourism, zegt u dat iets? Het betekent het jachtige leven achter u laten en voor alles de tijd nemen, ergens terechtkomen en niets doen, of mensen uit de streek ontmoeten. Genieten van alles wat de natuur te bieden heeft, een teug zuurstof nemen, u verplaatsen op een ‘zachte’ manier…

Kies voor verfrissende tochten te voet of per fiets, langs plattelandswegen en het knooppuntennetwerk dat goed uitgewerkt is in Waals-Brabant. Proef ook van onze heerlijke streekproducten.

Domaine provincial d'Hélécine © FTPBW (6)

Waals-Brabant, een uitzonderlijke bestemming.
Pin herinneringen vast tijdens uw mooiste momenten, samen met uw gezin of met vrienden!