Beleef Waals-Brabant

Weather

Contact

Weather

Contact

   

Ik verken

Ottignies-Louvain-la-Neuve


Louvain-la-Neuve is de jongste stad van Waals-Brabant en de enige die ooit de eerste plaats onder alle Waalse gemeenten behaalde voor de levenskwaliteit, samen met het EDEN-toegankelijkheidslabel.


Louvain-la-Neuve is een nieuwe stad die bijna 50 jaar geleden uit het niets ontstond tussen de velden. Nu is het een plek voor ontmoetingen en dialoog, met bochtige straatjes en gezellige pleinen en pleintjes.
Het centrum is volledig voorbehouden voor voetgangers. Het ligt leuk genesteld tussen de valleien en loopt door tot aan het meer. Sinds begin jaren 70 maakten de weiden, bossen en velden van het Lauzelle-plateau plaats voor een echte universiteitsstad. Ze werd een van de belangrijkste brandpunten van ontwikkeling, niet alleen voor Waals-Brabant, maar voor heel Wallonië. Ottignies-Louvain-la-Neuve behaalde verscheidene prijzen, waaronder in 2012 “de meest duurzame gemeente van Waals-Brabant” (en op 1na duurzaamste van het land) en “het meest dynamische winkelcentrum van Wallonië” (sinds 2008).

Logo EDEN Awards

 

De stad Ottignies-Louvain-la-Neuve behaalde het Europese toeristische EDEN-label “Toegankelijk toerisme”. Deze wedstrijd bekroont een “European Destination of Excellence” die zich onderscheidt door haar goede praktijken inzake duurzame ontwikkeling, geïntegreerd beheer, kwaliteit en innovatie.

 

tourisme-olln.be