De avonturiers

Avonturiers rusten niet op hun lauweren in Waals-Brabant! Zin om uw angsten te overstijgen? Te rillen van plezier? Of eens goed te lachen met uw gezin of met vrienden? Keuze genoeg!

Rillingen gegarandeerd

Walibi, verkozen tot beste pretpark van België, mag u beslist niet missen. Breng een te gekke dag door in de wereld van de beroemde kangoeroe en ril van plezier.

Met meer dan 40 attracties zult u zich niet vervelen!

Walibi Cobra © Walibi

Walibi

Boulevard de l’Europe, 100
1300 Wavre

Meer info

walibi

Wavre Indoor Karting

Boulevard de l’Europe, 117
1300 Wavre
www.wik-karting.be

wavre kart

Op volle snelheid

Rechtover Walibi vindt u Wavre Indoor Karting, een ultramoderne kartingpiste van 650 meter, geïnspireerd door echte racecircuits. En voor nog meer familieplezier worden speciale sessies ‘Family & Kids’ georganiseerd (op reservering).

Bent u een beetje avontuurlijk aangelegd? Wat dacht u van een parcours in de kruinen van de bomen? Richting Aventure Parc in Wavre! Overwin uw angsten en doorloop het parcours van tak tot tak, waag u aan bungeejumping of lanceer u op de immense tokkelbaan… Men zou er duizelig van worden!

© Aventure Parc (8)

Aventure Parc

Rue Sainte Anne, 152
1300 Wavre

Meer info

Iedereen in het water!

Geniet van de tropische sfeer in Aqualibi en profiteer van de vele glijbanen… Hier vindt u uw kinderziel terug. Of ga lekker relaxen in de bubbelbaden en denk enkel aan dolce farniente…

Aqualibi © Aqualibi

Alleen maar een duik nemen en afkoelen? Ontdek alle zwembaden in Waals-Brabant met de knop hierboven: Iedereen in het water.

U bent eerder sportief en houdt van nautische sporten? Afspraak in Genval, in de Yacht Club, waar waterfietsen, paddles en zeilbootjes op u wachten.

Aqualibi

Boulevard de l’Europe, 100
1300 Wavre

Meer info

Verborgen schatten

Op jacht naar ‘toteez’.

Ga op schattenjacht en (her)ontdek Waals-Brabant! De Totemus schattenjachten situeren zich halfweg tussen een pistespel en geocaching. Vind 5 jachten in Waals-Brabant op de gratis applicatie Totemus. U kunt vertrekken in Nivelles, Wavre, Braine-le-Château, Hélécine en Waterloo, op zoek naar totems en badges en ‘toteez’ verzamelen. Nadien kunt u ze uitwisselen voor geschenken op de website van Totemus

Help Napoleon om zijn hoed terug te vinden!

Beleef een avontuur in het land van de 4 armen. Le Relais du Visiteur, in Genappe, vraagt uw hulp om op zoek te gaan naar de hoed van Napoleon, die de avond voor de veldslag werd gestolen! Voorzien van uw avonturentas gaat u op zoek naar de schuldigen. De avonturentassen zijn beschikbaar van maandag tot zaterdag van 9 tot 15 u in Le Relais du Visiteur of in de Bakkerij Gossiaux van zaterdag tot zondag.

Napoléon

Le Relais du Visiteur

Rue de Bruxelles, 38
1470 Genappe
www.relaisduvisiteur.be

Geocaching in Brabants Haspengouw.

De befaamde Indiana Jack heeft niet minder dan 19 geocachespelletjes samengesteld in het oosten van Waals-Brabant. Met uw GPS-applicatie volgt u de piste die naar de geheime schuilplaats van de schat leidt! De kleine koffer bevat een gulden boek waarin iedereen zijn passage noteert en ook de ‘zeer begeerde’ schat zoals een sleutelhanger, een klein autootje, een figuurtje of iets in dien aard. Leg de schat terug en laat een boodschap na voor de volgende avonturiers.

Spelenderwijze leren!

villers-la-ville figurants enfants © FTBW (41)

In de Abdij van Villers-la-Ville keert u terug in de tijd en duikt u onder in het leven van de monniken met de ‘Ardoise’, een interactieve tablet. Volg de avonturen van Odelin Pitrou, de geest van de jonge bouwgezel die vermoord werd in de Abdij…

Musée L@FTBW (107)

In het Musée L kunt u spelen en experimenteren met het gezin in de Labo’s! Spelletjes, ervaringen, observaties, manipulaties en creatieve realisaties: ontdek de thema’s gravure, sculptuur en kleur op een andere manier.

Folon 14-09-18 050

In de Stichting Folon is er op reservering een brede keuze aan aquarelateliers om uw museumbezoek aan te vullen. Creativiteit en amusement zijn op de afspraak om het werk van Folon op een creatieve manier te ontdekken.

BLA_butte du lion©Administration communale de Braine-l_Alleud (17)

Ontdek in het Memoriaal van Waterloo 1815 het leven van de toenmalige soldaten via tal van animaties: bivakken, omgaan met het kanon, de opleiding van de soldaat, de aanval van de onsterfelijken… Een heel programma!

DQGN_Musée_Animation_Enfants1

Volg ook de sporen van de keizer in het Laatste Hoofdkwartier van Napoleon. Bezoek het museum op een ludieke manier: codespel, raadsels, parcours… Dat laat de kinderen toe om deze periode uit de geschiedenis op een plezierige manier te benaderen en beter te begrijpen.

ferme de la vallee

Zin om het leven op de boerderij te ontdekken? Maak kennis met de pedagogische boerderijen van Waals-Brabant, waar u een leuk moment kunt beleven met uw gezin of een verjaardagsfeestje kunt houden. Trek uw laarzen aan en afspraak bij de Ferme et Compagnie of op de Ferme de la Vallée.

Het gaat swingen!

Liefhebber van de green? Waals-Brabant is de ideale bestemming! Wist u dat Waals-Brabant het grootste aantal golfterreinen (uitgedrukt in km²) heeft van België? 10 parcours gespreid over de hele provincie wachten op u en uw golfswing. Gevarieerde parcours, verschillende niveaus, toegankelijk voor groot en klein, beginner of ervaren speler.

Klaar om te schieten?

Daag uw vrienden uit voor een partij paintball en leef u uit op een van de 6 terreinen van Waals- Brabant. Schrik om u pijn te doen? Kies dan eerder voor een lasergame

Portrait of active young friends standing with laser guns during laser tag game in dark room
selective focus of female paintball player in camouflage and protective mask holding marker gun outdoors

Ontspannen

op vaste grond...

Profiteer van de vele groene ruimtes van Waals-Brabant om u te ontspannen met uw gezin of met vrienden. In het Bois des Rêves of bij het Kasteel van Hélécine kunnen kinderen genieten van de speelpleinen. U kunt zelfs een BBQ-voorziening huren in het Bois des Rêves, voor een gezellig moment.

Zin om te fietsen? Het Maison du Tourisme van Brabants Haspengouw heeft voor u leuke gezinsfietslussen samengesteld. Veiligheid en plezier gegarandeerd!

air balloon

...En in de lucht

Droomt u er ook van? Ontdek Waals-Brabant in vogelperspectief vanuit een heteluchtballon of een ULM… Wij nemen u mee naar de zevende hemel!

Het is op het grootste dorpsplein van Waals-Brabant, in het dorpje Céroux-Mousty, dat de eerste opleidingsvluchten voor piloten van luchtballonnen hebben plaatsgevonden. Volgens de Nationale Luchtvaartautoriteiten van die tijd was de locatie ideaal dankzij de linden die het plein beschutten voor de wind en de velden er omheen.