Het Hergé Museum

Het buitengewoon gebouw dat het Hergé Museum herbergt, lijkt wel een schip dat aangemeerd ligt in Louvain-la-Neuve. Hier wordt het werk van de geestelijke vader van Kuifje en Bobbie belicht in een heldere, magische en verrassende omgeving.

  •  

De Avonturen van Kuifje en Hergé

Ontdek het fabuleuze parcours van een van de grootste kunstenaars van de 20e eeuw die de beroemde strippersonages Kuifje en Bobbie tot leven bracht. Het museum, net buiten de stad, bevat 80 originele graveerplaten, 800 foto’s, documenten en diverse voorwerpen van deze kunstenaar met een veelzijdig talent.

Een gedurfd gebouw

Het Hergé Museum heeft de kaap van 10 jaar overschreden.
Wandel rond in deze heldere ruimte met bijzondere vormen die doen denken aan een hangend vaartuig aan de rand van het Parc de la Source. Architect Christian de Portzamparc heeft het gebouw uitgedacht als een mentaal labyrint dat de universaliteit, de complexiteit en de rijkdom van de wereld van Hergé weerspiegelt. Zelfs voor u het gebouw binnengaat, komt u onder de indruk!

exterieur

Kuifje is meer dan 90 jaar oud

Wandel in het hart van het werk van de meester van de ‘ligne claire’ in de 8 zalen die aan hem zijn gewijd. Het bezoek begint op de hoogste verdieping met de ontdekking van het leven van deze kunstenaar met een veelzijdig talent, de niet te missen personages en het scenario van de Avonturen van Kuifje, geïnspireerd door de actualiteit van zijn tijd.
U ziet tal van reële en fictieve voorwerpen die verre werelden en mysterieuze beschavingen uit de reizen van Kuifje evoqueren.
Kuifje in het Land van de Sovjets zag het daglicht in 1929 en in 2019 vierde Kuifje dus zijn 90e verjaardag.

Meer vernemen

Hergé, wiens echte naam Georges Rémi is, haalde zijn pseudoniem uit zijn initialen: RG.
De kunstenaar woonde in Waals-Brabant in het bucolische dorp Céroux-Mousty.

Het Hergé Museum, dat is ook...

lepetitvingtieme-16

« Le Petit vingtième », het restaurant in het museum, ontvangt u in een kader dat geïnspireerd is op de omslagen van het wekelijkse supplement van de krant ‘Le Vingtième Siècle’, dat de avonturen van Kuifje bracht vanaf 10 januari 1929.

boutique

Eindig uw bezoek in de winkel, de Librairie Hergé. U vindt er voorwerpen met afbeeldingen van de beroemde Belgische reporter of die in verband staan met de creaties van Hergé: boeken, mythische voorwerpen, knuffels, figuurtjes, albums… Plezier om te delen, van 7 tot 77 jaar!

photo1

Tijdelijke tentoonstellingen, lezingen, evenementen en activiteiten in verband met het leven van Kuifje, rondleidingen die soms gratis zijn en een super interactieve audiogids!

Ter gelegenheid van het Chinese nieuwjaar organiseert het Hergé Museum ieder jaar diverse animaties: rondleidingen, een nocturne en Aziatische menu’s in Le Petit Vingtième dompelen u onder in een Chinese sfeer. Door te geloven in zijn dromen, maakt de mens ze tot realiteit.

Praktische informatie

Hergé Museum

rue du Labrador, 26
1348 Ottignies-Louvain-la-Neuve

+3210488421

info@museeherge.com

www.museeherge.com

Taal van het bezoek : Duits, Engels, Frans, Nederlands, Espagnol et chinois

Toegankelijk PBM

Openingsuren

Van dinsdag tot vrijdag: van 10u30 tot 17u30

Weekend: van 10u30 tot 18u

Gesloten op 1/01 en 25/12.

Tarieven

Gratis toegang elke 1ste zondag van de maand

Individuele toegang:

Volwassene: €12

Grote gezinnen, studenten en senioren (65): €7

Kinderen van 7-14 jaar, studenten in Louvain-la-Neuve, vrienden van het Museum L: €5

Artikel 27 (op vertoon van de coupon van artikel 27): €1,25


Door in zijn dromen te geloven, maakt de mens ze werkelijk
 Hergé