Leuke momenten met het gezin

Reizen met het gezin, dat is te gek! En temeer wanneer er activiteiten zijn voor iedereen, van groot tot klein… Ontdek alle suggesties om u uit te leven met uw kinderen in Waals-Brabant!

De kinderen zijn thuis… Help!

Het is ieder jaar hetzelfde liedje… Wat doe ik met de kinderen tijdens de schoolvakanties? En zelfs tijdens het weekend? Het is hetzelfde verhaal voor alle ouders… Hoe houd ik de kinderen tevreden wanneer ze thuis zijn? Wij geven u hier enkele ideeën om in Waals-Brabant een leuke tijd met de kinderen door te brengen. 

We leven ons uit!

Start de ervaring...

In Waals-Brabant kunt u zich echt uitleven met de kinderen en zelfs met de jongvolwassenen!

Indien u een volledige dag wenst met spannende ervaringen, dan is Walibi “the place to be” in Waals-Brabant. Met zijn vele attracties voor alle leeftijden is het park een niet te missen bestemming voor gezinnen.

Verkiest u een tropische sfeer? Trek dan naar Aqualibi met zijn vele glijbanen, wildwaterrivier en andere waterattracties.

Aqualibi © Walibi
walibi

Of ga op avontuur.

Verkiest uw gezin eerder om zich op het pad van het avontuur te wagen, dan nemen we u mee naar het Aventure Parc in Wavre. Klim in de bomen en overwin uw schrik! Het Aventure Parc belooft echt spannende momenten voor u en uw gezin.

© Aventure Parc (8)

Naast deze toppers vindt u in Waals-Brabant nog veel meer fun activiteiten. Springen op immense trampolines, golf spelen met een freesbee, een stad verkennen met een segway, een partij lasergame… Alles is mogelijk! En speciaal voor de allerjongsten werden enkele overdekte speelpleinen ingericht! Ontdek alle fun activiteiten in Waals-Brabant hier.

EVEN ONTSPANNEN…

Een kleine terugkeer naar de natuur werkt echt heilzaam… voor iedereen. Neem de kinderen bij de hand en we zijn weg voor een wandeling.

Previous
Next

Suggestie

Maak een tocht in de groene zones van het Bois des Rêves.

In le Bois-des-Rêves…

‘Het Bos van de Dromen’, klinkt dat niet veelbelovend? Deze oase van rust is ideaal om even te ontspannen in de natuur. Neem uw kinderen veilig mee naar het immense speelplein, langs de vele bewegwijzerde wegen of probeer de 15 obstakels langs het fitnesparcours van 1,5 km… Meer sportief aangelegde bezoekers kunnen een MTB-piste met een gesloten circuit uittesten of wie het rustiger wil doen, kan een poosje hengelen op witvis (de vijver is toegankelijk van april tot november). En dat is allemaal gratis! Honger? Neem uw vlees mee en reserveer een barbecue-ruimte (van april tot oktober) of profiteer van het cafetaria van het park.

… of elders!

In Waals-Brabant zijn er heel wat groene gebieden die zich lenen voor tochten en ontspanning… 

Zin in een fietstocht? In Brabants Haspengouw heeft men aan u gedacht! In onze brochures vindt u 7 lussen voor gezinnen. Spring op uw stalen ros en geniet samen met uw kinderen van ons mooie platteland!

WIJ LEREN AL SPELEND!

Misschien verkiest u een pedagogische uitstap? Ook dat hebben we in huis! In Waals-Brabant hebben bepaalde toeristische sites speciaal aan kinderen gedacht en ontwikkelden leuke bezoekinstrumenten. Zo kunnen ze op een amusante manier hun kennis verruimen.vv

De Abdij van
Villers-la-Ville: een betoverd universum

Met haar bezoekerscentrum, haar vernieuwd bezoekersparcours, haar dieren, tuinen en interactieve tablet, zal de Abdij van Villers-la-Ville groot en klein charmeren. De site is volledig veilig. U kunt er rondwandelen zonder vrees, zelfs met kleine fietsjes of autopeds.  Voor een democratische prijs (€ 3 per kind + € 5 voor de huur van de tablet), neemt u een duik in haar geschiedenis in gezelschap van de monnik-geest Odelin. De interactieve tablet met toegevoegde realiteit laat iedereen de schoonheid zien van de Abdij in de middeleeuwen, toen hier nog een hele gemeenschap monniken leefde.

Op de heuvel zullen de kinderen het best leuk vinden om de Skyros paardjes te aaien, te stoeien met de schapen en de ezels te begroeten. Indien ze goed kijken, zullen ze ook geiten en ganzen ontdekken in de Abdij.

Suggestie

Er wordt een familiepas aangeboden voor de prijs van €30. Hij geeft een jaar lang, vanaf de datum van aankoop, onbeperkt toegang tot de Abdij.

Het Laaste Hoofdkwartier van Napoleon: afspraak met de geschiedenis

In het Laatste Hoofdkwartier van Napoleon kunnen de jongeren de nacht vóór de beroemde veldslag van Waterloo herbeleven. Zij ontdekken er Napoleon, zijn officieren, zijn adjudanten en de chirurgen via een scenografie die speciaal voor hen in opgezet. Zij zullen tal van voorwerpen kunnen bekijken en aanraken en zo een beter inzicht krijgen in het verloop van de veldslag. Zelfs het bed van de keizer bevindt zich in deze boerderij!

Zijn ze niet te moe, dan kunnen ze nog de Heuvel met de Leeuw beklimmen. En laat hen tellen hoeveel treden er zijn tot aan de top…

Musea aan de top!

Mis ook de overige topmusea niet in Waals-Brabant!

Dompel u onder in de wereld van Kuifje in het Hergé Museum, ontdek de werken van een groot Belgisch kunstenaar in de Stichting Folon en ga in dialoog met kunst in het grootste universitair museum van België, het Musée L… Ontdek hier alle musea in Waals-Brabant.  

Tip

Tal van musea openen hun deuren gratis op de eerste zondag van de maand!

Krijg onze ideeën om Waals-Brabant te bezoeken