Le Bois des Rêves

Le Bois des Rêves, 67 hectare groot, is een oase van rust in Ottignies, in het hart van Waals-Brabant. U zult gecharmeerd zijn door de beekjes, de kleine valleien, en de opmerkelijke flora. Het Domein bestaat vooral uit bossen en een vochtige zone. Het is het hele jaar elke dag toegankelijk.

  •  

Ontspanning in volle natuur

Met zijn 67 hectare is Le Bois des Rêves een echt groen paradijs, bestemd voor ontspanning en amusement. Ga zitten op een bank of op het gras, laat u bedwelmen door de rust die er heerst en vergeet even de tijd.
Liefhebbers van wandelingen vinden hier 17 km bewegwijzerde paden. Wanneer u rond de vijver wandelt ontdekt u ook heel wat zwemvogels die er leven.

Voorzieningen voor iedereen

Een sportieve ziel?
Le Bois des Rêves biedt een MTB-piste met een gesloten circuit van 3 km, een gezondheidspiste van 1500 meter met 15 obstakels en een gezondheidspiste van 500 meter voor personen met beperkte mobiliteit met 9 obstakels. Ontdek ook het bewegwijzerd circuit van 8,5 km om te wandelen of te joggen. U arriveert op een mum van tijd in Louvain-la-Neuve!

Van maart tot december is de vijver toegankelijk voor de liefhebbers van vissen op witvis. Op het Domein is een ponton voorzien voor hengelaars met beperkte mobiliteit.

©FTBW (88)
DCIM100MEDIADJI_0018.JPG

Een speelplein voor
de kleinsten

De kleintjes kunnen zich volledig veilig uitleven op het immense speelplein dat voor hen werd aangelegd. Het is het hele jaar open, gratis toegankelijk en bestemd voor kinderen van 2 tot 13 jaar.

Met zijn verschillende spelen, schommels, parcours en glijbanen is het speelplein van Le Bois des Rêves gunstig voor hun psychomotoriek. Er is ook een bar waar men softdrinks en ijsjes kan kopen.

Zin in een langer verblijf?

De site biedt de mogelijkheid om een schuilplaats te huren voor een picknick of barbecue voor uw privé- of zakelijke feesten (20 tot 120 personen) met meubilair, water en elektriciteit.

Le Bois des Rêves, dat is ook...

©FTBW (71)

Het Onthaalpaviljoen herbergt ook een brasserie voor een natje en een droogje (open van april tot september). Het terras laat u op mooie dagen genieten van de zon.

©FTBW (70)

Het Museum van het Water en de Fontein organiseert school- en gezinsanimaties in Le Bois des Rêves om te sensibiliseren voor de problemen rond water. Ontdek gratis de zichtbare stukken!

Bois des Rêves © FTBW (14)

Le Bois des Rêves organiseert op reservering rondleidingen met een natuurgids en ook voor mensen met een visuele beperking. Die kunt u hier downloaden

Le Bois des Rêves organiseert ook topevenementen in Waals-Brabant. Hebt u al deelgenomen aan ‘Les Afronautes’, aan ‘BW ça marche’, of aan “Ô Bois des Rêves »?  Ontdek ze in onze agenda!

Praktische informatie

Provinciaal Domein "Bois des Rêves"

Allée du Bois des Rêves, 1
1340 Ottignies-Louvain-la-Neuve

+3210416072

boisdesreves@brabantwallon.be

www.boisdesreves.be

Toegankelijk PBM

Bienvenue vélo

Openingsuren

Van oktober t/m maart : 8u - 18u

In april en mei : 8u - 20u

Van juni t/m september : 8u - 21u


Speeltuin: 10u tot 17u

Hondenpark: 10u tot 17u

De brasserie: 11u 17u45

Vissen: 8u tot 17u

Tarieven

Gratis toegang


Le Bois des Rêves…
De ideale plek om een onvergetelijk moment  
door te brengen met uw gezin of met vrienden…