Het Musée L

Eerste universitair museum in België van dergelijke omvang, laat het Musée L 1.500 werken van de 20.000 die de verzameling telt, in dialoog gaan. Nieuwe ontmoetingen, invraagstelling van de wereld en de mensheid… Een heel programma

  •  

Uitvinden. Dialogeren.
Een hele kunst

Het Musée L binnengaan, dat betekent 1001 ontdekkingen tussen wetenschap en kunst. Het Musée L zoekt een dialoog te verwekken tussen kunstvoorwerpen, voorwerpen uit beschavingen en wetenschappelijke uitvindingen, en favoriseert daarbij experimenten en direct contact met de werken.

20.000 voorwerpen

Wandel door de 3830 m², verdeeld over 6 verdiepingen, en ontdek de verzamelingen komen uit de 5 continenten en dekken een lange periode, van de prehistorie tot de 20e eeuw.
Het Musée L is tegelijk een museum voor het publiek en een onderzoeks- en onderwijscentrum. Het is een culturele site voor de ontdekking van ‘anderen’ en hun cultuur. Verzameld zijn kunstwerken, exemplaren uit de natuurgeschiedenis, archeologische en etnografische voorwerpen, en wetenschappelijke uitvindingen.

Musée L@FTBW (69)
Musée L@FTBW (26)

Totaal nieuwe emoties

Het is duidelijk geen museum zoals andere!
Wees niet verbaasd wanneer u een Boeddha ziet naast een Christus uit de middeleeuwen of antieke schrijfsels naast rekenmachines… Het Musée L binnengaan, dat betekent 1001 ontdekkingen tussen wetenschap en kunst.

Meer vernemen

Het bevat 3 Labo’s voor experimenten met technieken op het gebied van gravures, sculpturen en kleuren.

Het Musée L, dat is ook...

musee-l

Een emblematisch gebouw van de moderne Belgische architectuur, gebouwd door André Jacqmain. Het was vroeger de bibliotheek Wetenschappen en Technologieën van de Katholieke Universiteit Leuven en werd volledig gerenoveerd in 2017.

Musée L@FTBW (78)

Permanente en tijdelijke tentoonstellingen, maar ook lezingen, concerten, afterworks, creatieateliers, nocturnes, stages, verjaardagsfeesten en nog veel meer…

Musée L@FTBW (74) (Large)

Thematische bezoeken om te verzamelingen te bestuderen. U hebt keuze tussen verschillende thema’s: religie, geschiedenis van de universiteit, Belgische kunst, gravures, bewaring van werken enz.

Het Musée L biedt aangepaste instrumenten voor alle soorten publiek, ongeacht de leeftijd of de obstakels van een handicap. Jonge mensen kunnen de verzamelingen van het museum ontdekken met ludieke en plastische activiteiten.

Praktische informatie

Musée L

place des Sciences, 1/L6. 07.01
1348 Ottignies-Louvain-la-Neuve

+3210474841

info@museel.be

www.museel.be

www.instagram.com/musee.l_

Taal van het bezoek : Engels, Frans, Nederlands

Toegankelijk PBM

Openingsuren

Van dinsdag tot vrijdag: 9u30 tot 17u

Weekends en feestdagen: 11u tot 17u

3e donderdag van de maand, late opening tot 22u

Gesloten op 1/01, 21/07, 15/08, 24/12 en 25/12.

Tarieven

Gratis toegang op de 1e zondag van de maand.

Volwassene: €8

Senior (> 60 jaar oud): €6

Groep van minimaal 10 personen: €4

13-25 jaar oud, persoon met een handicap: €3

Artikel 27: €1,25

0-12 jaar oud, UCLouvain-lid en student, Vriend van het L Museum, leraar: gratis

€2 : mediaguide


Het Musée L zoekt een dialoog tussen kunst en wetenschap, tussen culturen, tijdperken en voorwerpen om de complexiteit en de schoonheid van de wereld te laten ervaren.