Het kasteel van Hélécine

Het Kasteel van Hélécine, omringd door een park van 28 hectare, ligt in het uiterste oosten van Waals-Brabant, op 40 km van Brussel en Luik. Laat u verleiden door de vele facetten van deze uitzonderlijke site en haar activiteiten die het hele seizoen plaatsvinden.

Activiteiten voor iedereen

Gezinnen, vrienden of collega’s, het Kasteel van Hélécine belooft u aangename momenten in Waals-Brabant. Ga op het domein wandelen en krijg gezelschap van de ganzen, eenden en zwanen.

Twee grote gratis speelpleinen en een prachtige landschapsminigolf met 19 holes verwachten u.

Crédit : Olivier Saxe

Previous
Next

Het neoclassicistisch kasteel

Oorspronkelijk was het kasteel een abdij gesticht door de orde van de premonstratenzers in de 12e eeuw. Het neoclassicistisch kasteel uit de 18e eeuw, ingekapseld in het groen, is vandaag geklasseerd en wordt gebruikt als verblijfs- en seminariecentrum. Het beschikt over verschillende vergaderzalen, staatsiezalen en een weelderige koepelzaal voor recepties van 10 tot 1.500 genodigden.

Het kasteelpark

Het wandelpark van 28 hectare omvat een natuurreservaat, 2 speelpleinen, een reuzengrote zonnewijzer, een ijskelder uit de 19e eeuw, een didactische poel en 3 visvijvers. U kunt er landschapsminigolf spelen. 

Het domein is perfect geschikt voor gezinnen, schoolgroepen en liefhebbers van ‘groene ontspanning’. Ontdek de anekdotes, schuilhoeken en andere bijzonderheden via een toeristisch parcours van ongeveer 1u.

Wist u dit?

Het ijs van de vijvers werd in stukken gezaagd en opgeslagen in de ijskelder naast de schuur. Vroeger gebruikten de kasteelbewoners de ijsblokken dagelijks voor het bewaren van hun eetwaren.

Plaine de jeux du château d'Hélécine
Domaine provincial d'Hélécine © FTPBW (6)

Het Kasteel van Hélécine, dat is ook…

pop up bar

Op het schitterend terras van de brasserie, de Pop Up bar rechtover de vijvers, serveert men gerechten met producten made In Bw, alsook een waaier Belgische bieren.

Domaine provincial d'Hélécine © FTPBW (16)

Twee vijvers zijn toegankelijk voor het vissen op forel en karper, van de 2e zondag van maart tot half november. Info en reserveringen: +32 495 59 03 45.

musee

De kinderen kunnen het dagelijkse leven van de prehistorische mensen ontdekken in het Musée d’interprétation archéologique du Brabant wallon (MIA BW).

Ga deze zomer even pauzeren op een van de terrassen die verspreid liggen in het park. Zij zijn allemaal gekoppeld aan verschillende sferen of animaties: speelpleinen, animaties voor kinderen, marionettenspektakel, lounge, pingpong, muzieksfeer, open scène, minigolf, fototentoonstelling rond beroepen in de archeologie door het MIABW, en voor de kleintjes eendjes vissen en een carrousel. 
Alles is georganiseerd om u toe te laten te flaneren, u te vermaken, te ontspannen, een hapje te eten… met respect voor de sanitaire maatregelen en social distancing.

Bewonder tijdens de carnavalsperiode de personages in kostuum tijdens de Venetiaanse Parade of kom in september naar de befaamde Nuit de Feux bij het Kasteel van Hélécine, het grootste vuurwerk van België!
Ontdek de niet te missen evenementen van het Kasteel van Hélécine in onze agenda!

Praktische informatie

Kasteel van Hélécine

Rue Armand Dewolf, 2
1357 Hélécine

+3219655491

www.chateauhelecine.be

Toegankelijk PBM

Bienvenue vélo

Openingsuren

Juni, juli en augustus 8.00 - 21.30 uur

April, mei, september 8.00 - 21.00 uur

Van oktober tot maart van 08.00 uur tot 18.30 uur

Honden toegestaan.

Tarieven

Gratis toegang.


Het Kasteel van Hélécine combineert perfect natuur,
wandelingen, ontspanning en amusement…
Charme en een aangename omgeving zijn op de afspraak!