De Abdij van Villers-la-Ville

De cisterciënzerabdij van Villers-la-Ville, opgenomen als uitzonderlijk erfgoed van Wallonië, is sinds de 12e eeuw uitzonderlijk goed bewaard gebleven! Laat u doordringen van de bijzondere sfeer van deze plek en luister wat de oude stenen u vertellen…

  •  

In het hart van de natuur​

Ontdek in het hart van Waals-Brabant, ingekapseld in het groen, het nieuwe onthaal met winkel waar u een uitgebreide keuze van lokale producten vindt, het informatiecentrum en het nieuwe bezoekersparcours. Geniet ook van het panorama van 180° van de Abdij.

Neem een duik in het verleden

Sinds de zomer van 2021 worden op panelen QR-codes geplaatst die gescand kunnen worden met uw smartphone om meer te weten te komen over de geschiedenis van de abdij, het dagelijkse leven van de monniken, anekdotes, enz. Dit is het nieuwe online mediatie platform.

Een interactieve kaart laat u in één oogopslag de verschillende plaatsen van de abdij visualiseren. Door de vinger op een plek in de cisterciënzerabdij te leggen (de kerk, het kloosterhof, de begraafplaats van de monniken…) gaat er een hele wereld open voor de bezoeker.

Abbaye de Villers_appli
image-pleine-largeur

Een meditatief kader

Bewonder ook de schoonheid van de 5 tuinen in verschillende stijl. De middeleeuws geïnspireerde Tuin met geneeskrachtige planten en de Monnikentuin tonen medicinale planten van gisteren en vandaag. De Tuin van de Farmacie en de Tuin van de Abt zijn beide siertuinen. De Tuin van de Geuren heeft iets nieuws langs het pad met geurige perken: een meditatiepad. Langs het parcours ontdekt u acht borden die u ‘mindfulness’ laten exploreren. 
Niet toegankelijk voor personen met beperkte mobiliteit.

Meer weten

Mindfulness is een gemoedstoestand waarin men zich bewust wordt van wat zich in en rond zich afspeelt, zonder automatisch te reageren.

Tuinen
Tuinen
Previous
Next

De Abdij van Villers-la-Ville, dat is ook…

Bistro de l'Abbaye de Villers

Zin in een knabbel? Of wilt u graag eens proeven van de verschillende bieren van de abdij? Loop dan even binnen in de Bistro de l’Abbaye en bewonder het prachtige decor! Gerechten en desserts zijn ter plaatse bereid en er wordt beroep gedaan op het korte circuit.

Bezoek ook de micro-brouwerij en proef de lokaal gebrouwen bieren. Toegankelijk elke 2e zaterdag van de maand van maart tot november om 14.30u en 16u.

sdr

Vergeet ook de rondleidingen in de wijngaard niet op de 1e zaterdag van de maand, van april tot september om 14.30 u, met een proeverij als afsluiter (1.30 u).

De Abdij van Villers-la-Ville is ook een culturele site waar heel wat evenementen worden georganiseerd.
Mis de Nacht van het Circus niet, het openluchtspektakel in de zomer of Stemmen onder de Sterren. En dan zijn er nog de vele tentoonstellingen en rondleidingen die de Abdij organiseert.

Praktische informatie

Abdij van Villers-la-Ville

Rue de l'Abbaye, 55
1495 Villers-la-Ville

+3271880980

info@villers.be

www.villers.be

www.instagram.com/abbayedevillers

Bekijk de video

Toegankelijk PBM

Bienvenue véloGroene sleutel

Openingsuren

Van 01/04 tot 31/10: 10u - 18u

Van 01/11 tot 31/03: 10u - 17u

Jaarlijkse sluiting: 24-25-31/12 en 01/01

In geval van harde wind (vanaf 80 km / h), kan de site uitzonderlijk gesloten zijn voor het publiek. Honden toegelaten

Tarieven

Volwassene: €9 / Groep volwassenen: €8

Student, senior: €7 / Groeps senioren, studenten: €6

Kind (6-12 jaar): €4 / Groep kinderen: €3,50

Kind (<6 jaar), gehandicapten, leraar, Vrienden van de Abdij: gratis

Abonnementen (1 jaar geldig): €15 Persoonlijke pas of €40 Familiepas.


Bezoek met uw gezin, alleen of met vrienden de Abdij van Villers-la-Ville. Ontdek haar architectuur, geschiedenis, tuinen en dieren…
Ontspanning, herbronning en spiritualiteit zijn van de partij…