De Abdij van Villers-la-Ville

De cisterciënzerabdij van Villers-la-Ville, opgenomen als uitzonderlijk erfgoed van Wallonië, is sinds de 12e eeuw uitzonderlijk goed bewaard gebleven! Laat u doordringen van de bijzondere sfeer van deze plek en luister wat de oude stenen u vertellen…

  •  

In het hart van de natuur​

Ontdek in het hart van Waals-Brabant, ingekapseld in het groen, het nieuwe onthaal met winkel waar u een uitgebreide keuze van lokale producten vindt, het informatiecentrum en het nieuwe bezoekersparcours. Geniet ook van het panorama van 180° van de Abdij.

Neem een duik in het verleden

Duik in het verleden dankzij de ‘Ardoise’, een interactieve tablet met toegevoegde realiteit! Bij elk van de 20 ‘stations’ van uw parcours, krijgt u boeiende multimedia content. De verhoogde realiteit brengt architecturale elementen en vandaag verdwenen mensen opnieuw tot leven.

image-contenu-bandeau-texte
image-pleine-largeur

Een meditatief kader

Bewonder ook de schoonheid van de 5 tuinen in verschillende stijl. De middeleeuws geïnspireerde Tuin met geneeskrachtige planten en de Monnikentuin tonen medicinale planten van gisteren en vandaag. De Tuin van de Farmacie en de Tuin van de Abt zijn beide siertuinen. De Tuin van de Geuren heeft iets nieuws langs het pad met geurige perken: een meditatiepad. Langs het parcours ontdekt u acht borden die u ‘mindfulness’ laten exploreren: het niet-oordelen, het geduld, de geest van de beginneling, het vertrouwen, de aanvaarding, de dankbaarheid, de generositeit en de welwillendheid. 
Niet toegankelijk voor personen met beperkte mobiliteit.

Meer weten

Mindfulness is een gemoedstoestand waarin men zich bewust wordt van wat zich in en rond zich afspeelt, zonder automatisch te reageren.

Jardin de l'Abbaye de Villers-la-Ville

De Abdij van Villers-la-Ville, dat is ook…

De Abdij heeft ook een hopveld aangeplant, dat historisch aanwezig was op de site, samen met een bijenstal. Het opzet is didactisch.

Bezoek ook de micro-brouwerij en proef de lokaal gebrouwen bieren. Toegankelijk elke 2e zaterdag van de maand van maart tot november om 14.30u en 16u.

Vergeet ook de rondleidingen in de wijngaard niet op de 1e zaterdag van de maand, van april tot september om 14.30 u, met een proeverij als afsluiter (1.30 u).

De Abdij van Villers-la-Ville is ook een culturele site waar heel wat evenementen worden georganiseerd.
Mis de Nacht van het Circus niet, het openluchtspektakel in de zomer of Stemmen onder de Sterren. En dan zijn er nog de vele tentoonstellingen en rondleidingen die de Abdij organiseert.

Praktische informatie

Abdij van Villers-la-Ville

Rue de l'Abbaye, 55
1495 Villers-la-Ville

+3271880980

info@villers.be

www.villers.be

www.instagram.com/abbayedevillers

Bekijk de video

Toegankelijk PBM

Qualité WallonieBienvenue véloGroene sleutel

Openingsuren

Van 01/04 tot 31/10: 10u - 18u

Van 01/11 tot 31/03: 10u - 17u

Jaarlijkse sluiting: 24-25-31/12 en 01/01

In geval van harde wind (vanaf 80 km / h), kan de site uitzonderlijk gesloten zijn voor het publiek.

Honden toegelaten

Tarieven

Volwassene: €9 / Groep volwassenen: €8

Student, senior: €7 / Groeps senioren, studenten: €6

Kind (6-12 jaar): €4 / Groep kinderen: €3,50

Kind (<6 jaar), gehandicapten, leraar, Vrienden van de Abdij: gratis


Abonnementen: onbeperkte toegang tot de abdij (exclusief evenementen) gedurende 1 jaar

- Persoonlijke pas: €15

- Familiepas: €30


Bezoek met uw gezin, alleen of met vrienden de Abdij van Villers-la-Ville. Ontdek haar architectuur, geschiedenis, tuinen en dieren…
Ontspanning, herbronning en spiritualiteit zijn van de partij…