Brasserie Jandrain-Jandrenouille

Orp-Jauche

Made in BWBrasserie Jandrain-Jandrenouille

Beschrijving

Vanwege het enthousiasme van twee bierfanaten werd de Ferme de la Féculerie à Jandrain-Jandrenouille in 2007 omgevormd tot brouwerij. Men produceert er IV Saison, V Sens en VI wheat.

Gesproken talen : Engels, Frans, Nederlands

Openingsuren

Dinsdag tot zaterdag van 10u tot 18u

Faciliteiten en diensten

  • Verkoop van regionale producten
  • Winkel ter plaatse
  • Brassage

Producten

Archiduc

Archiduc

Het hoofdproduct van de broederschap Jean de Nivelles, « L’Archiduc » (7,5°), is een voorouderlijk amberbier met citroentoets. Het werd oorspronkelijk geproduceerd door brouwerij Duvieusart in Nivelles. Verwoest door een brand in 1955, moest de brouwerij zijn activiteiten en de productie van het bier “Archiduc”, dewelke het sinds 1888 brouwde, stopzetten.

Vandaag de dag wordt« L’Archiduc » gebrouwen in de artisanale brouwerij van Jandrain-Jandrenouille. Deze zet de productie van één van de parels van onze regio verder, nog steeds volgens het traditionele recept.

VI Wheat

VI Wheat

Het bier VI Wheat is een natuurlijk bier, niet gefilterd, niet gepasteuriseerd en met tweede gisting in de fles. De mengeling van gerst- en tarwemout zorgt voor een grote frisheid. Gebotteld in flessen van 75 cl, alcoholgehalte 6% vol.

V Cense

V Cense

V Cense is een amberkleurig natuurlijk bier. Het bestaat voor 100% uit gerstmout, is niet gefilterd en evenmin gepasteuriseerd en wordt zo gebotteld. Dit bier drukt de complexiteit uit van de expressie van 3 verschillende moutsoorten met de gebruikte hop. Verpakt in flessen van 75 cl. Het alcoholgehalte bedraagt 7,5°.

IV Saison

IV Saison

Het bier IV Saison is een natuurlijk blond bier bereid met 100% gerstmout, niet gefilterd, niet gepasteuriseerd en met tweede gisting in de fles. De 4 verschillende hopsoorten die gebruikt worden bij de fabricatie zorgen voor het bijzondere karakter. Gebotteld in flessen van 75 cl, alcoholgehalte 6,5% vol.

Château d'Hélécine

Château d’Hélécine

Het bier ‘Château d’Hélécine’ is een blond bier van 6,5°, driedubbel gegist in de fles. De mout en het water van het dorp die gebruikt worden om het te produceren, geven het een eigen harmonische persoonlijkheid. Het wordt gebrouwen in de Brasserie de Jandrain-Jandrenouille.

Locatie

Rue de la Féculerie, 34
1350 Orp-Jauche

+3219514298

+32475714535

alexandre.dumont@skynet.be

Website