Brasserie Le Goupil

Rixensart

50604660_532694367232600_5390987300047945728_o

Beschrijving

De brouwerij Le Goupil opende haar deuren in mei 2018. Vandaag bereikt de productie 4 hectoliter per brouwsel. De brouwerij brengt een eerbetoon aan de roman RENART (of Reinaert), waarbij elk bier de naam en het karakter aanneemt van een personage uit het beroemde middeleeuwse verhaal. Wit, blond, amber of bruin, de bieren zullen de meest veeleisende fijnproevers verleiden.

Gesproken talen : Frans

Openingsuren

Op aanvraag

Faciliteiten en diensten

  • Winkel ter plaatse

Producten

Bruno

Bruno

De Bruno is een zacht bruin bier met een robijnkleur. Het alcoholgehalte bedraagt 6,5°. Bij de aroma’s van gebrande koffie voegt zich een duidelijke bitterheid die evenwel niet agressief is.

Dame Hersent

Dame Hersent

Dame Hersent wordt gebrouwd met tarwe en heeft aroma’s van citrusvruchten en kruiden die een saluut brengen aan de wijngaard van Genval, Het alcoholgehalte bedraagt 5,5°. Kleine bijzonderheid: het draagt ook de naam Genval en heeft dus 2 etiketten.

Tiecelin

Tiecelin

De Tiecelin is een stout met diepdonkere kleur en dik romig schuim. Het alcoholgehalte bedraagt 7,5°. Bij de koffie-, tabak- en branderij-aroma’s voegt zich een verfijnde bitterheid.

Dame Hermeline Renart spéciale

Dame Hermeline Renart spéciale

De ‘Renart Spéciale’ is een amberkleurige ‘double dry hopping’ met een alcoholgehalte van 6,5°. Met de uitzonderlijke aroma’s die te danken zijn aan de dry hopping voegen zich toetsen van dennenhars en aroma’s van biscuit.

Renart

Renart

De Renart is een amberkleurig bier met een harmonieuze body. Bij de geroosterde aroma’s voegt zich een duidelijke bitterheid. Het alcoholgehalte bedraagt 6,5°.

Chantecler

Chantecler

De Chantecler is een helder bier met toetsen van citrusvruchten en planten. Het vertoont een evenwichtige bitterheid.

Ysengrin

Ysengrin

‘Ysengrin la blonde’! Gouden kleur met aroma’s van citrusvruchten en exotisch fruit en honingzoete tonen voor dit bier dat een alcoholgehalte heeft van 6,5°. De zeer aanwezige bitterheid maakt de zoetheid van de aroma’s pittiger.

Locatie