Brasserie Lefèbvre

Rebecq

HopusPrimeur_2015_01DSC_0226CuveB 1920 bc 1200

Beschrijving

Sinds 1876 gebruikt de familiebrouwerij Lefèbvre zijn vakkennis om de beste bieren te brouwen. Het bedrijf is gevestigd in Quenast en biedt een heel gamma speciale, lichte, fruit- en abdijbieren.

Gesproken talen : Frans

Openingsuren

Van dinsdag tot vrijdag van 9u tot 17u30

Faciliteiten en diensten

  • Winkel ter plaatse
  • Brassage

Producten

Hopus

Hopus

Hopus is een blond en bitter bier van 8,3°. Dit blond bier met een koperkleurige gloed heeft een gulle schuimkraag. De oorsprong is te vinden in een geheim recept waarmee bier werd gebrouwen ter gelegenheid van het huwelijk van Paul Lefèbvre. Het heeft een unieke en originele ‘neus’, een mengeling van fruitige en plantaardige toetsen, en citrusvruchten. Fris opdienen als aperitief, bij kruidige gerechten of als digestief!

Hopus Primeur

Hopus Primeur

Hopus Primeur is een blond en bitter bier van 8,3°. Het krijgt zijn unieke smaak door de combinatie van de klassieke Hopus en drooghoppen, het toevoegen van hop tijdens de lagering. De smaak is ieder jaar verschillend en het bier is slechts beschikbaar vanaf 21 maart tot uitputting van de voorraad.

Barbãr Bok

Barbãr Bok

Barbãr Bok is een bruin bier van 8,5°. Van de Barbãr blonde erfde het een origineel recept op basis van mout, gewone tarwe en honing. De unieke complexiteit maakt er een fijnproeversbier van dat vooral in de winter wordt gewaardeerd.

Barbãr Blonde

Barbãr Blonde

Barbãr Blonde is een licht zoet bier met een vleugje zuurheid die het een frisse smaak bezorgt. Dit typisch en origineel bier van 8° vond zijn oorsprong in de ‘cervoise’ van onze verre voorouders die het ‘Le Repos du Guerrier’ (de rust van de krijger) noemden.

Saison 1900

Saison 1900

Saison 1900 is een amberkleurig bier van 5,4°. Dit bier met een gulle schuimkraag gaat al verschillende generaties mee van de brouwersfamilie Lefèbvre! Saison 1900 wordt gebrouwen op basis van een oud Henegouws recept. Het werd opnieuw gebrouwen in 1982, als hulde aan de stichter van de brouwerij die het bier produceerde voor de ‘Cayoteux’, de mannen die werkten in de steengroeven van Quenast!

Locatie