Gueuzerie Tilquin

Rebecq

Gueuzerie TilquinGueuzerie TilquinGueuzerie Tilquin

Beschrijving

De Gueuzerie Tilquin bevindt zich in Bierghes (Rebecq), in de vallei van de Zenne. Het is de enige geuzebrouwerij van Wallonië! Het verse wort wordt aangekocht bij verschillende producenten uit de streek en gedurende 1, 2 of 3 jaar in eiken vaten bewaard voor de fermentatie en het rijpen. De bekomen lambieken worden geassembleerd en op flessen getrokken om na 6 maanden hergisting te eindigen als een ‘Gueuze Tilquin à l’ancienne’ Kom 2,5 jaar passie proeven!

Gesproken talen : Frans

Openingsuren

De gueuzerie Tilquin is open op zaterdagvoormiddag van september tot juni van 10u30 tot 13u (of op afspraak).

Faciliteiten en diensten

  • Verkoop van regionale producten
  • Winkel ter plaatse
  • Brassage, unique gueuzerie de Wallonie

Producten

Quetsche Tilquin à l’ancienne

Quetsche Tilquin à l’ancienne

De ‘Quetsche Tilquin à l’ancienne’ is een bier met spontane fermentatie van verse pruimen en met een mengeling met fruitige lambiek die rijpte in eikenhouten vaten. Het is niet gefilterd of gepasteuriseerd en kent een tweede gisting in de fles gedurende minimaal 3 maanden. De maak is zuur en pittig. Het alcoholgehalte bedraagt 6,4°.

Gueuze Tilquin à l'ancienne

Gueuze Tilquin à l’ancienne

De ‘Gueuze Tilquin à l’ancienne’ is een bier met spontane gisting dat voorspruit uit de assemblage van gefermenteerde lambiek die rijpte in eikenhouten vaten. Het bier wordt niet gefilterd of gepasteuriseerd en kent een tweede gisting in de fles gedurende minimaal 6 maanden. Het heeft een lichte bitterheid en de neus is licht met citroengeur. Het alcoholgehalte bedraagt 7°.

Locatie