Micro-brouwerij Brasse-Temps

Ottignies-Louvain-la-Neuve

TrollBrasse-TempsMicrobrasserie Le Brasse Temps

Beschrijving

Het was in het najaar van 2000 dat de brouwerij Dubuisson de micro-brouwerij Le Brasse-Temps in Louvain-la -Neuve opende. De bedoeling was Belgische en buitenlandse studenten in de universiteitsstad te laten kennismaken met de befaamde Bush bieren en de overige specialiteiten van het huis Dubuisson zoals de beroemde Cuvée des Trolls. De micro-brouwerij produceert kwaliteitsbieren voor plaatselijke consumptie. De ter plaatse gebrouwen bieren worden opgeslagen in tanks of in vaten die hetzij ter plaatse gevuld worden, hetzij verbonden zijn met bevoorradingspompen.

Gesproken talen : Frans

Openingsuren

Op aanvraag

Faciliteiten en diensten

  • Restaurant ter plaatse
  • Winkel ter plaatse
  • Brassage, taverne

Producten

Pêche Mel Bush

Pêche Mel Bush

De Pêche Mel Bush is waarschijnlijk het sterkste van alle fruitige Belgische bieren. Aan de basis is het een mengeling van Bush Caractère en geuze met perzik. Het is een gefilterd bier van hoge gisting en het alcoholgehalte bedraagt 8°.

Bush Caractère

Bush Caractère

De Bush Caractère is een typisch amberkleurig bier dat zich kenmerkt door aroma’s van gemoute noten. Het bier is gefilterd en van hoge gisting, het alcoholgehalte bedraagt 12°.

Cuvée des Trolls

Cuvée des Trolls

De Cuvée des Trolls is een blond niet-gefilterd bier. Het is het gebruik van sinaasappelschillen tijdens het koken dat zorgt voor een delicaat fruitig aroma. Het bier wordt uitsluitend gebrouwd met mout, hop, suiker en water. Het alcoholgehalte bedraagt 7°.

Bush triple

Bush triple

La Bush Triple est une bière blonde de haute fermentation. Les malts traditionnels et l’utilisation du houblon de Saaz lui confèrent des saveurs subtiles et des arômes typés. Particulièrement digeste elle titre à 10,5°

Bush de Noël

Bush de Noël

De ‘Bush de Noël’ (kerstbier) wordt uitsluitend gemaakt met mout, hop en kandijsuiker.

Dit bier van hoge gisting met een kleur van roodkoper heeft een constante en fruitige smaak en een hoparoma. Het alcoholgehalte bedraagt 12°.

Locatie

Place des Brabançons, 4
1348 Ottignies-Louvain-la-Neuve

+3210457027