Micro-brouwerij van de Hoeve van Mont-St-Jean

Waterloo

Brasserie Ferme de Mont-saint-jeanBus Waterloo Ferme de Mont-Saint-JeanFerme Mont-St-JeanWaterloo

Beschrijving

Omdat hij had horen zeggen dat het bier van Waterloo opnieuw kracht en moed gaf aan zij die het bier dronken, stond de Hertog van Wellington toe dat zijn mannen van het bier dronken om hen zo kracht en moed te geven op de vooravond van de Slag van Waterloo. Met de Engelse overwinning op 18 juni 1815, was de legende van Waterloo een feit …

Vandaag behoort Waterloo tot de prestigieuze Finest Beer Selection van John Martin samen met Guinness, Gordon en Timmermans.

Er werd een kleine brouwerij ondergebracht in de hoeve van Mont-Saint-Jean, daar waar de Hertog van Wellington tijdens de veldslag van 1815 het hospitaal van de Engelsen onderbracht.

Gesproken talen : Engels, Frans, Nederlands

Openingsuren

Rondleidingen: op afspraak per telefoon

Faciliteiten en diensten

  • Parking
  • Parking voor bussen
  • Restaurant ter plaatse
  • Verkoop van regionale producten
  • Online verkoop
  • Winkel ter plaatse
  • Sanitair
  • Brassage,musée,site historique

Producten

Waterloo Récolte Hiver

Waterloo Récolte Hiver

Dit boerderijbier komt voort van een seizoenbrouwsel. Het is het gebruik van gebrande mout en gemoute tarwe die het zijn mooie kastanje-kleur geeft. Het is licht bitter, ontwikkelt aroma’s van gedroogd fruit en cacao en het alcoholgehalte bedraagt 6°.

Waterloo Récolte

Waterloo Récolte

Dit is een streekproduct waarvan de grondstoffen afkomstig zijn van de vruchtbare vlaktes van Waterloo. Het bier laat zich namelijk vlot ontdekken in verschillende fasen: nu eens rechtuit met mout en tarwe, gewapend met een stagnerende bitterheid.Wacht u een zeer aantrekkelijke maar sluwe smaak. Daarom krijgt het bier het laatste woord: ‘Moed!’

Alcoholpercentage: 6%

Kleur: Licht blond

Gisting: Hoog

Type: Speciaal hoevebier

Temperatuur: 5 °C

Formaten: vat van 15l en one way vat van 20l

Waterloo Triple Blonde

Waterloo Triple Blonde

Deze tripel is zowel eenvoudig als complex. De bitterheid van de hop wordt afgewisseld met de souplesse van mout. Het brouwproces geeft aan Waterloo de smaak van een nieuwe overwinning.

Waterloo Strong Dark

Waterloo Strong Dark

Zijn koffiearoma gaat gepaard met een sterk uitgesproken toon die zowel streng als gedisciplineerd is. Zijn smaak verspreidt zich geleidelijk over de tong en doet denken aan het vuur van de soldaten tijdens de slag bij Waterloo, die de kracht van het bier zeker geproefd zullen hebben.

Locatie