Armand Pellegrin Museum

Hélécine

Musée Armand Pellegrin_tableauMusée Armand Pellegrin_classeMusée Armand Pellegrin_tableMusée Armand Pellegrin_objetsMusée Armand Pellegrin_collection

Beschrijving

Kent u het Armand Pellegrin Museum, het museum van de pedagogiek nog niet? Duw de deuren van deze voormalige gemeenteschool open en maak kennis met eerdere lespraktijken… Dompel je onder in de schoolsfeer van vroeger, maar ook in de talloze herinneringen aan een absoluut fascinerende tijd in de entiteit Hélécine.

De collecties van het museum begonnen met Armand Pellegrin, de jongensleraar op de school van Opheylissem. Hij creëerde een educatieve hoek in zijn klas om te getuigen van het 100-jarig bestaan ​​van België. Deze tentoonstelling was zo succesvol dat hij besloot er een museum van te maken… In de loop der jaren zijn de collecties alleen maar gegroeid. Vanaf het begin werd Armand Pellegrin geholpen door een kleine student, Maurice Dewolf, die de conservator van het museum zou worden.

Het museum heeft zichzelf onlangs opnieuw uitgevonden. Bekijk de nieuwe klasruimte, vitrines en exposities, de tijdelijke tentoonstellingsruimte en de showroom van lokale kunstenaars. Aan het einde van uw bezoek kunt u ontspannen onder het overdekte terras met een drankje. Proef een van de twee nieuwe bieren van het museum: Pellegrin en Dewolf, beide gebrouwen in brouwerij Jandrain-Jandrenouille.

Het museum ligt aan de linkerkant van de weg, 400 meter na het Château d’Hélécine.

Het museum biedt ook de mogelijkheid om een ​​ruimte te huren voor evenementen, waaronder een uitgerust cafetaria, een overdekt terras, een buitenruimte met een tent en een grote tuin. Deze ruimte is de hele week beschikbaar behalve op zondagochtend. Voor het huren moet u contact opnemen met het museum.

Taal van het bezoek : Frans

labels : Bienvenue vélo, Wallonië Kwaliteitsbestemming

Openingsuren

Gratis bezoeken van dinsdag tot vrijdag, van 10u tot 17u en de eerste drie weekenden van de maand van 13u tot 17u.

Gesloten op feestdagen.

Tarieven

Vrij bezoek:

Volwassenen: € 4

Studenten en gepensioneerden: € 3

Kinderen < 6 jaar: gratis

Klassieke of vertelrondleidingen (op reservering): + € 2

De toegang tot het museum is gratis op de 1e zondag van elke maand.

Faciliteiten en diensten

  • Toegankelijk PBM
  • Winkel
  • Cafetaria
  • Parking
  • Parking voor bussen
  • Picknicktafel

Locatie