Fondation Folon

La Hulpe

Fondation FolonHomme volant © Folon, ADAGP, 1995 - lightFondation Folon mur d'affiches - lightFondation Folon (photo)Fondation Folon (photo)Salle sculpture © Fondation Folon (photo)

Beschrijving

De Stichting Folon, op enkele kilometers van Brussel, werd uitgedacht en opgericht door de Belgische kunstenaar Jean-Michel Folon zelf. Ze toont meer dan 40 jaar creatie.

De kasteelhoeve van La Hulpe biedt onderdak aan meer dan 500 van zijn werken die men ontdekt in 15 museumzalen, gelegen op het mooie Gewestelijk Domein Solvay.

Het museum toont de vele facetten van de kunst van Jean-Michel Folon en zijn universum: aquarellen, zeefdrukken, gravures, affiches, gebrandschilderde ramen, beelden…

De zeer originele scenografie neemt u mee voor een verbazende reis. Films, klank en visuele effecten zorgen voor animo in dit interactief parcours.

Naast bezoeken aan het museum organiseert de Stichting Folon een brede waaier educatieve activiteiten. Jongeren of groepen kunnen deelnemen aan artistieke en intergenerationele ateliers, aan gezinsbezoeken, aan vernissages en er kunnen ook verjaardagen worden georganiseerd.

Na uw bezoek kunt u profiteren van de 227 hectare van het Gewestelijk Domein Solvay, om te flaneren in de gevarieerde landschappen met vijvers en een opmerkelijke flora en fauna.

Taal van het bezoek : Duits, Engels, Frans, Italiaans, Nederlands, Espagnol

labels : Bienvenue vélo, Opmerkelijke tuin, Wallonië Kwaliteitsbestemming

Openingsuren

Van dinsdag tot vrijdag: van 9 tot 17u.

Week-end en feestdagen: van 10 tot 18u.

Gesloten op 24, 25 en 31/12 en op 1/01.

Tarieven

Volwassenen: €12

Senioren (> 65 jaar oud): €8

Studenten (<25 jaar) en jongeren (6-18 jaar): €5

Kinderen (<6 jaar) en kunststudenten: gratis

Artikel 27 op vertoon van 1 coupon: €1,25

Gezinsprijs (2 volwassenen + 3 kinderen): €35

Faciliteiten en diensten

  • Toegankelijk PBM
  • Winkel
  • Cafetaria
  • Parking
  • Parking voor bussen
  • Seminariezaal
  • Sanitair

Locatie