Kasteel van Bois-Seigneur-Isaac

Braine-l’Alleud

Château de Bois-Seigneur-Isaac (photo)

Beschrijving

Het kasteel Bois-Seigneur-Isaac, gelegen op 30 km van Brussel en opgenomen als ‘uitzonderlijk erfgoed van Wallonië’, dateert van de 18e eeuw. De gevel in Franse classicistische stijl vertoont grote rondboogramen met bovenaan een driehoekig fronton. U ontdekt er ook een ronde toren met schietgaten die getuigt van de middeleeuwse versterking. Die burcht die waarschijnlijk in de 12e eeuw werd opgetrokken, was een onderdeel van een reeks versterkingen die de grens van het graafschap Henegouwen moesten verdedigen tegen de expansiedrang van de Hertogen van Brabant. Achteraan het kasteel kunt u wandelen in een aangename Franse tuin met daaropvolgend een Engels park. Men kan er tal van bijzondere bomen zien waarvan sommige honderden jaren oud zijn.

De familie Snoy is sinds vijf generaties eigenaar van het kasteel Bois-Seigneur-Isaac. Onder meer Jean-Charles Snoy et d’Oppuers heeft er gewoond, de man die mee het Verdrag van Rome ondertekende, dat de geboorte van de Europese Unie inluidde.

Wist u dat het dorp Bois-Seigneur-Isaac zijn naam ontleent aan Isaac de Valenciennes, een lid van een illustere familie uit Henegouwen? Op het einde van de 11e eeuw liet hij een bos aanplanten dat nog steeds bestaat, op 500 meter van het kasteel langs de Route de Lillois.

Openingsuren

  • Twee zondagen eind juni en/of begin juli tijdens de opendeurdagen,
  • Tijdens de Erfgoeddagen.
  • Het hele jaar op afspraak voor groepen

Tarieven

Groep (tussen 10 en 15 personen):

Rondleiding: € 7/persoon

Rondleiding + drank + koek: € 10/persoon

Wanneer minder dan 10 personen € 70/groep.

Faciliteiten en diensten

  • Parking

Locatie