Bistrots de Terroir

De ‘Bistrots de Terroir’ hebben een eigen label en maken deel uit van een netwerk dat heel Wallonië bestrijkt. Door zich aan te sluiten bij het Netwerk ‘Bistrot de Terroir’ zetten deze etablissementen zich gezamenlijk in voor een kwaliteitsbenadering, waarbij ze zich aan zeer precieze criteria houden. Zij moeten bijvoorbeeld minstens 3 lokale producten aanbieden, waarvan één permanent; ze moeten minimaal 250 dagen per jaar open zijn; zij moeten de steun en de opvolging van het netwerk aanvaarden (raadgevingen, controles…). Meer info op bistrotdeterroir.be

Ontdek de 3 etablissementen met het label ‘Bistrot de terroir’ in Waals-Brabant.

La Galoute

Bistro-Resto La Galoute is een gezellig etablissement waar u de vele ambachtelijke bieren kunt ontdekken van de microbrouwerijen. Sinds meer dan 20 jaar is La Galoute de ideale plek om te genieten van een biertje of een kwaliteitsvolle maaltijd die traditie combineert met innovatie. 

Aangeboden streekproducten: La Houppe bier (Namen) – Water van Spa – Pomo (aperitief op basis van appels) (Ferme du Vert Bois – Liernu) – Lupulus bier (Gouvy) – Bush bier (Pipaix) – Ventreche de Porc basse température (hap varkensvlees), Trio mosterd van Huccorgne.

Praktische informatie

Rue Rabelais, 23
1348 Louvain-la-Neuve
+32 10 45 13 81 – info@lagaloute.com 
lagaloute.com 

La Taverne de l’Union

Op weg naar het land van de ‘tarte al djote’ met de Taverne de l’Union, gelegen op de Grand-Place in Nivelles, rechtover de majestueuze Collegiale kerk Sainte-Gertrude ! De taverne wordt ook ‘de tempel van de Djote’ genoemd. Ze is non-stop open en kan groepen tot +/- 100 personen ontvangen. In dit etablissement met het keurmerk Bistrots de Terroir wacht u een warm en sympathiek onthaal.

Aangeboden streekproducten: Bier van Waterloo – Tarte Al Djote – Hopus bier – Jean de Nivelles bier.

Praktische informatie

Grand Place, 27
1400 Nivelles
+32 67 21 27 98 – pollet_andre@hotmail.com

La Taverne d'Arenberg

Helemaal in het westen van Waals-Brabant vindt u de Taverne d’Arenberg, gelegen in het complex van de Grote Molen van Rebecq. Aarzel niet er even halt te houden en ontdek de aangeboden bieren en lokale producten. De karbonade met Barbar (bier van de Brouwerij Lefebvre in Quenast) of met Tilquin geuze zal uw smaakpapillen verwennen!

Het is de ideale plaats om een biertje te drinken op het terras of in alle gezelligheid te genieten van een maaltijd.

Praktische informatie

Rue Docteur Colson, 6
1430 Rebecq
bertrandbrancart@gmail.com
Page Facebook : Taverne d’Arenberg