Beleef Waals-Brabant

Zin in een kleine escapade, niet al te ver weg? Waarom niet in Waals-Brabant?

Zowel wat betreft wandelen en fietsen, als voor bezoeken aan bekende en minder bekende toeristische sites, biedt Waals-Brabant een hele rist boeiende en ludieke mogelijkheden, en dat alles op een veilige manier.

Ervaar uw emoties op één enkele bestemming!

  •  

U droomt ervan Napoléon te zijn…

Hoog op de top van zijn heuvel kijkt de Leeuw, als waakhond van de geschiedenis, uit op de vlakte van Waterloo. Het Memoriaal Waterloo 1815, het Laatste Hoofdkwartier van Napoleon en het Wellington Museum laten u een multisensoriële ervaring beleven die uniek is in Europa. Wij herinneren ons ook de twee wereldoorlogen die de 20e eeuw getekend hebben met meer intimistische musea zoals het First Wing of het Herdenkingsmuseum 40-45.

Herbeleef de geschiedenis

Tijdens een driedaagse escapade met de auto.
Heuvel met de Leeuw
Aventure Parc
Walibi
Karting van Wavre
Disc Golf
Previous
Next

Grote spanning…

In Wavre vindt u het beroemde attractiepark Walibi en het Aventure Parc. U raakt de wolken en rilt van plezier… Onze streek heeft geen tekort aan fun ideeën om uw schrik te overwinnen of eens goed te lachen samen met uw gezin of met vrienden.

Karting, paintball, lasergame, golf, schattenjacht… Keuze genoeg! 

Zin in ontdekking?

Een waaier van leuke activiteiten voor groot en klein!

Om te schilderen zoals Folon…

Op het gebied van kunst en cultuur kan Waals-Brabant beslist tegemoetkomen aan al uw verwachtingen. 

Ontdek de vier kunstmusea (het Musée L en het Hergé Museum in Louvain-la-Neuve, de Stichting Folon in La Hulpe en het Marthe Donas Museum in Ittre) en laat u meevoeren in de fantasiewereld van de kunstenaars.

Treed binnen in het rijk der verbeelding van de kunstenaars

Tijdens een tweedaagse escapade met de auto of de fiets.
Stichting Folon
Hergé Museum
Musée L
Marthe Donas Museum
Previous
Next
Abdij van Villers-la-Ville
Collegiale Sainte-Gertrudekerk
Braine-le-Château
Domaine van Mellemont
Previous
Next

Van grote constructies…

De mooie Abdij van Villers-la-Ville ligt al sinds de 12e eeuw ingekapseld in een ongerepte natuur. Ze is erkend als uitzonderlijk erfgoed van Wallonië. Verneem er meer over het vroegere leven van de monniken en ontdek haar tuinen, haar microbrouwerij en haar wijngaard.

Bezoek ook de collegiale Sainte-Gertrudekerk en de charmante wijk Saint-Jacques in Nivelles. Proef in de schaduw van deze ‘Oude Dame’ een lekkere en ook lekker geurende lokale specialiteit: de befaamde Tarte al d’jote!

Keer terug in de tijd

Tijdens een tweedaagse escapade met de fiets.

Van ontsnappen...

Waals-Brabant biedt tal van mogelijkheden voor leuke tochten, te voet of met de fiets. Trek rond tussen natuur en erfgoed, langs schilderachtige dorpjes in Brabants Haspengouw, waar de befaamde steen van Gobertange voor een ‘lichte’ noot zorgt in de dorpen. Zoals in Mélin, een van de mooiste dorpen van Wallonië.

Geniet van kilometers verkwikkende wandelingen langs plattelandswegen, in parken of bossen, dankzij het knooppuntennetwerk. Proef ook van onze heerlijke streekproducten.

ferme de mellemont© A. Kouprianoff - v

Ervaar uw emoties op één enkele bestemming!
Beleef Waals-Brabant, een streek die je emotioneel aangrijpt