Waals-Brabant

Zin in een kleine escapade, niet al te ver weg? Waarom niet in Waals-Brabant?

Zowel wat betreft wandelen en fietsen, als voor bezoeken aan bekende en minder bekende toeristische sites, biedt Waals-Brabant een hele rist boeiende en ludieke mogelijkheden, en dat alles op een veilige manier.

Ervaar uw emoties op één enkele bestemming!

  •  

Kent u Waals-Brabant goed?

villers-la-ville figurants enfants © FTBW (125)

Een leuke tijd met het gezin

Help, de kinderen zijn thuis… 🙂
Wat te doen tijdens de schoolvakanties of hoe het weekend doorbrengen? Wij hebben voor u alle leuke suggesties en activiteiten gegroepeerd zodat u een heerlijke tijd kunt beleven met uw (klein)kinderen en hen een onvergetelijke herinnering kunt bezorgen. Ga ook op schattenjacht of neem deel aan een evenement dat is aanbevolen voor kinderen

Actief met het gezin

Alle activiteiten voor kinderen

De Napoleonroute

Hoog op de top van zijn heuvel kijkt de Leeuw, als waakhond van de geschiedenis, uit op de vlakte van Waterloo. Het Memoriaal Waterloo 1815, het Laatste Hoofdkwartier van Napoleon en het Wellington Museum laten u een multisensoriële ervaring beleven die uniek is in Europa.

Herbeleef de geschiedenis

Tijdens een tweedaagse escapade met de auto.
Heuvel met de Leeuw
Fondation Folon
Musée Hergé
Musée L
Musée Marthe Donas
Previous
Next

Land van kunstenaars

Op het gebied van kunst en cultuur kan Waals-Brabant beslist tegemoetkomen aan al uw verwachtingen. 

Ontdek de vier kunstmusea (het Musée L en het Hergé Museum in Louvain-la-Neuve, de Stichting Folon in La Hulpe en het Marthe Donas Museum in Ittre) en laat u meevoeren in de fantasiewereld van de kunstenaars.

Betreed de wereld van de verbeelding van de kunstenaars

Tijdens een tweedaagse escapade met de auto.

Het zoete leven

En mochten we nu eens de tijd nemen om echt te leven? 
Waals-Brabant is een gastvrije streek waar u kunt genieten van wellnessverblijven, van lekker eten, van flaneren, tochten te voet of met de fiets, langs plattelandswegen, in parken of bossen, dankzij het knooppuntennetwerk.

Ontspanning

Ideeën voor ideaal ontspanningsverblijf
Hotel Dolce La Hulpe - Spa
Previous
Next

Martin's Cycle Tour

De Martin’s Cycle Tour is een fietsroute van 444 km (7 dagen en 8 nachten) tussen verschillende hotels van de groep Martin’s. Dit parcours neemt u mee voor een ontdekking van de belangrijkste erfgoedsites van Waals-Brabant en zijn aanpalende omgeving. 

U gaat naar de het slagveld van Waterloo, het Gewestelijk Domein Solvay, de Abdij van Villers-la-Ville, het Hergé Museum, het Musée L, het Aventure Parc, het Klein en Groot Begijnhof in Leuven, Kessel-Lo, Brussel, etc.

Beleef een “slow tourism” ervaring die uniek is in zijn soort!

Stap op uw fiets

Tijdens een escapade van 7 dagen met de fiets.

Weekend in Brabants Haspengouw

Brabants Haspengouw nodigt u uit voor een reis door de tijd met dit circuit van 117 km met de fiets. De middeleeuwen hebben er veel sporen nagelaten: vierkanthoeves en kasteelhoeves, romaanse kerken, oude abdijen…  

Bezoek Jodoigne, verneem meer over de heks Gadale, snuif vakantielucht op in het Kasteel van Hélécine en eindig met een bezoek aan het Museum van de Herinnering 40-45 en het First Wing Historical Centre.

Weekend in Brabants Haspengouw

Tijdens een tweedaagse escapade met de fiets.
Balade à vélo à Mélin
Abdij van Villers-la-Ville
Collegiale Sainte-Gertrudekerk
Braine-le-Château
Previous
Next

Geheimen van het erfgoed

De mooie Abdij van Villers-la-Ville ligt al sinds de 12e eeuw ingekapseld in een ongerepte natuur. Ze is erkend als uitzonderlijk erfgoed van Wallonië. Verneem er meer over het vroegere leven van de monniken en ontdek haar tuinen, haar microbrouwerij en haar wijngaard.

Bezoek ook de collegiale Sainte-Gertrudekerk en de charmante wijk Saint-Jacques in Nivelles. Proef in de schaduw van deze ‘Oude Dame’ een lekkere en ook lekker geurende lokale specialiteit: de befaamde Tarte al d’jote, vooraleer de weg te nemen naar het centrum van Braine-le-Château.

Keer terug in de tijd

Tijdens een tweedaagse escapade met de fiets.

Ervaar uw emoties op één enkele bestemming!
Beleef Waals-Brabant, een streek die je emotioneel aangrijpt