Fietstochten

Neem de tweewieler en ontdek Waals-Brabant en zijn toeristische sites.

Profiteer met uw gezin, met vrienden of als koppel van een ontspannend moment in openlucht in een bijzondere omgeving.

Voorzien een halte in een ‘Welkom fiets’ etablissement: u zult niet teleurgesteld zijn door het onthaal.

Knooppunten in Waals-Brabant

De knooppuntenroute in Waals-Brabant, dat is een fietsnetwerk van meer dan 1000 km lang met bestaande en nieuwe knooppunten in Vlaanderen, en in de provincies Henegouwen, Luik en Naman. Vraag de IGN-kaart en bereid uw traject voor door de volgorde te onthouden van de knooppunten die u dient te volgen.  De trajecten zijn uitgestippeld per gemeente, van in het oosten tot in het westen.

De toeristische dienst van Waals-Brabant biedt u enkele trajectideetjes. Deze trajecten die variëren van 25 tot 38 km vormen een lus en tonen de schoonheid van het landschap. Op de keerzijde van de fiches vindt u een kaart dat uw traject toont met vermelding van de etablissementen met het label  ‘Fiets welkom’ en de parkings die u kunt gebruiken.

Fietstochten...

Reset Filters
Voortbeweging
Moeilijkheid
Afstand
Duur
Nivelles - Quartier Saint-Jacques
blur-effect

De oude stadswijken

Krediet : Yves-Henri Feltz

Gelukkig gespaard van de destructieve woede van de Duitse bombardementen in mei 1940, biedt deze plek, in het hart van de stad van Nivelles, ten zuidwesten van de Grand'Place en van de collegiale kerk Sainte-Gertrude, een ongewone escapade aan de bezoeker in Waals Brabant, liefhebber van mooie stenen, doordrongen van de geschiedenis van de stad.Deze historische wijk is intact gebleven. Zijn kronkelende kasseistraatjes geven hem hier een buitentijdse sfeer. De wijk dankt zijn naam aan de nu verdwenen herbergen, gasthuizen, kerken, die vooral de pelgrims ontvingen op hun weg naar Compostella. Men vindt er de zogenaamde “Sainte-Gertrude” renaissancewoning uit de 16de eeuw, met zijn voorgevel uit arduinsteen, of de oude “Grange Bayard”, indrukwekkende woning in Regence stijl (18de eeuw) op de hoek van de “rue du Coq”.Iets verder, in de “rue de Charleroi”, dichtbij de Recolletenkerk, bevindt zich de woning van de laatste baljuw van de abdis van Nivelles, robuuste maar toch elegante woning met twee mooie klassieke gevels van de 18de eeuw, en die zich tegenover de oude episcopaalse seminarie (1608) bevindt.Lonen ook de moeite, het vroegere hotel van de Baron de Taye in de “rue de la Religion”, de voormalige schuilplaatsen van de abdij van Aywières en van de ridders van Malta, de herenhuizen van de “rue Saint-Georges” of nog het huis in de “rue du Pont Gotissart” met kanonkogels in de façade.De oude versterkte toren van de stadsmuren, vlakbij de collegiale kerk Sainte-Gertrude van Nivelles, de “Tour Simone” (of “Tour du Diable) dateert van de 12de eeuw. De “Tourette” van het begin van de 17de eeuw is een elegante constructie in renaissance stijl die gebouwd werd door de grote abdis Marguerite de Haynin om als buitenverblijf te dienen.Indrukwekkende gebouwen buiten de bebouwde kom herinneren aan de landelijke banden van Nivelles : de “Ferme du Chapitre” in Baulers, de “Ferme de l’Abbaye” in Monstreux of de “Ferme et Château de la Tournette”, prachtig geheel van de 18de-19de eeuw.

Selecteer de achtergrond kaart

IGN-KAART

IGN-KAART

LUCHTFOTO'S / IGN

LUCHTFOTO'S / IGN

KAARTEN OP MEERDERE SCHAAL / IGNN

KAARTEN OP MEERDERE SCHAAL / IGNN

TOP 25 IGN

TOP 25 IGN

HELLINGSKAART (IGN PLAN)

HELLINGSKAART (IGN PLAN)

KADASTRALE PAKKETTEN

KADASTRALE PAKKETTEN

ICAO-LUCHTVAARTKAART

ICAO-LUCHTVAARTKAART

KAART 1950 / IGN

KAART 1950 / IGN

KAART VAN DE GENERALE STAF (1820-1866)

KAART VAN DE GENERALE STAF (1820-1866)

KUSTKAARTEN / SHOM/IGN

KUSTKAARTEN / SHOM/IGN

SCAN EXPRESS STANDAARD / IGN

SCAN EXPRESS STANDAARD / IGN

KLASSIEKE EXPRESS SCAN / IGN

KLASSIEKE EXPRESS SCAN / IGN

OPEN STREET MAP

OPEN STREET MAP

GOOGLE MAP - SATELLIET

GOOGLE MAP - SATELLIET

GOOGLE MAP - KAART

GOOGLE MAP - KAART

GOOGLE MAP - HYBRIDE

GOOGLE MAP - HYBRIDE

IGN BELGIË

IGN BELGIË
Tours in de buurt
25 Rue des Brasseurs 1400 Nivelles
Lat : 50.5959Lng : 4.32343
131 m

Informatie over de auteur

Maison du Tourisme du Brabant wallon Auteur
1 Place du Brabant wallon
1300 Wavre (Belgique)