Het zoete leven

En mochten we nu eens de tijd nemen om echt te leven? 
Waals-Brabant is een gastvrije streek waar u kunt genieten van wellnessverblijven, van lekker eten, van flaneren, wandelen en “zachte” activiteiten. 
Stel uw ideaal ontspanningsverblijf samen door ideeën te sprokkelen op deze pagina!

Het zoete leven in Waals-Brabant...

Flaneren

In grootse ruimtes

In Waals-Brabant hebben wij het geluk te leven in een klein stukje paradijs, op een steenworp van Brussel. In deze ‘tuin van Brussel’, nodigt het decor u uit om te herbronnen: grote parken, velden, meren, bossen… En dat decor evolueert mee met de seizoenen en de landbouw…

paysage wallonie-1

Aan de rand van het Zoniënwoud ontdekt u het prachtige Gewestelijk Domein Solvay, ook het park met de 1000 rododendrons genoemd! Flaneren langs de paden en de vijvers, in de schaduw van de grote bomen… 

Solvay

Als kunst en natuur elkaar ontmoeten

De Belgische kunstenaar Jean-Michel Folon heeft veel gewerkt op het thema van de natuur, het milieu en de kindertijd.

Ontdek de vele facetten van zijn kunst in de Stichting Folon, gelegen in het hart van het domein.

Fondation Folon

Stichting Folon

Drève de la Ramée, 6/a
1310 La Hulpe

Meer info

Suggestie

Ontdek hier alle groene ruimtes waar het aangenaam flaneren is.

Zachte activiteiten

Aan de rand van het water...

Op 25 km van het centrum van Brussel, in het hart van de Vallei van de Lasne, ligt het Meer van  Genval, een kleine parel in Waals-Brabant, een echt stukje paradijs. Het heeft een oppervlakte van 18 ha en werd in 1904 aangelegd voor vakantiegangers die waterplezier wensten. Ook vandaag nog zult u de charmes weten te waarderen van de gebouwen uit de Belle Epoque. Ontspanning en romantiek staan op het programma.

Voor meer sportieve mensen biedt de Genval Yacht Club waterfietsen, paddles en ook zeilinitiaties. En dat is niet alles: zij bieden ook een ‘barge’ aan! Wat is dat precies? Wel, het is een platte schuit waarop tafels en stoelen zijn geplaatst. Met welke bedoeling? Een leuke tijd beleven met familie of vrienden en bijvoorbeeld een aperitiefje nemen! Kers op de taart: enkele schuiten zijn uitgerust met een… barbecue ! Aperitief + barbecue op het water, dat wordt een knaldag!

GolfChateauDeLaTournette

Fan van golf?

Onze eerder kleine provincie Waals-Brabant mag uitpakken met het grootste aantal golfterreinen per vierkante kilometer!

De terreinen zijn verspreid over de hele provincie. Ze zijn gevarieerd, van verschillende niveaus, toegankelijk voor jong en oud, voor ervaren spelers en beginners. Veel clubs bieden initiaties aan. Dus, waar wacht u nog op om te gaan ‘swingen’?

Tochten

Men zegt dat de bestemming niet het geluk brengt, maar wel de reis er naartoe. Dus, waar wacht u op? We zijn weg voor een wandeling in Waals-Brabant !

ferme de mellemont© A. Kouprianoff - v

Met de fiets...

Met de fiets hebt u de keuze tussen bewegwijzerde routes wanneer u het knooppuntennetwerk van 1500 km gebruikt of u volgt via de applicatie Cirkwi een van de fietsparcours geselecteerd door het Maison du Tourisme. Voorzien een halte in een ‘Welkom fiets’ etablissement: u zult niet teleurgesteld zijn door het onthaal.

Bestel de kaart van het knooppuntennetwerk om uw eigen circuit uit te stippelen of laat u inspireren door ons boekje met 10 tochten: ‘Met de fiets in Waals-Brabant’

...Of met wandelschoenen

Ontdek te voet de velden en akkers die tot aan de horizon reiken, de landschappen met vierkanthoeves die typisch zijn voor de streek, de plattelandsdorpen, de veldwegen… Deze landschappen evolueren mee met de seizoenen en de landbouw, en gaan van groen naar geel… 

Wij hebben speciaal voor u onze mooiste wandelingen uitgezocht in de rubriek “Wandelingen“. Wacht niet langer en trek uw wandelschoenen aan!

Volg de gids!

Ontdek Brabants Haspengouw op een andere manier met de Greeters! Deze enthousiaste burgers laten u alle geheimen van hun streek ontdekken en geven u leuke suggesties. De Greeters bieden gratis wandelingen van 2 of 3 uur al naargelang uw wensen en interesse. Een echt bezoek op maat! Waar wacht u op?

Of speel het spel

Wat dacht u ervan om al spelend Waals-Brabant te ontdekken? Schattenjachten, pistespellen, stedelijke ontsnappingsspellen of zelfs avonturenspellen… Durft u de uitdagingen aan? Op tijd de puzzels oplossen? Aan u om te spelen!

Ontdek al de ongewone wandelingen in Waals-Brabant!

Lekkernijen

Een goede tijd beleven, dat passeert ook langs de maag.
Men ontdekt pas een plaats als men er ook een of andere lokale specialiteit heeft geproefd.

De smaken van de streek

Vanwege de intensieve landbouwactiviteiten bulkt Waals-Brabant van lokale producenten. Van alle soorten boerderijproducten tot bier en wijn, dit is een streek met smaak!

Ontmoet streekproducenten die fier zijn op hun identiteit en vakkennis, en consumeer lokale producten. Ongeacht wat u zoekt : kazen, wijnen, hammen, chocolade, bier  U vindt altijd een lokale producent die aan uw wensen kan voldoen. U vindt zelfs enkele specifieke producten zoals saffraan made in Waals-Brabant, bij l’Histoire d’Anthony of huisjesslakken in de Escargotière Saint-Véron.

Suggestie

In Waals-Brabant dragen 3 etablissementen het label Bistrot de terroir. Het is een Waals keurmerk, onder meer voor restaurants die lokale producten gebruiken.

Proeven van onze tradities!

Neem een duik in de Brabantse folklore en proef een of enkele van de producten van onze broederschappen! Denk aan de heerlijke ham van de broederschap van de Orde van het Varken van Piétrain, de groene pens van de broederschap van de Mougneûs d’vete trëpe, de tarte au Stofé van Wavre of de beroemde Tarte al Djote van Nivelles! Vind hier alle broederschappen van Waals-Brabant.

Tarte Al Djote

Ontspanningsverblijf

Breken met een jachtig leven, de tijd even laten stilstaan… Dromen wij daar niet allemaal van? In Waals-Brabant is dat mogelijk. Ontspan u en laat u verwennen in een van onze wellness-adressen!

Koru Hotel
Jardins du Koru Hotel
Le Dolce La Hulpe
Martin's Château du Lac
Van der Valk Nivelles Sud
Previous
Next

In een van onze luxehotel

Beleef een echt sprookje: charme, luxe en welbehagen voor een puur ontspanningsweekend…

In een van onze gastenkamers

Beleef de luxe en authenticiteit van onze gastenkamers.

Au 1001 nuits
Au Pont d'Arcole
Maison en pierre
Previous
Next
Gertrude and Friends
Gite du Châtelet
Roulotte des mésanges
Previous
Next

In een van onze uitzonderlijke gîtes

Kies voor een verblijf in een van de vele karaktervolle vakantiehuizen in Waals-Brabant. Landelijke gîte, op de boerderij of gemeubileerd verblijf, allemaal bieden ze een moment van ontspanning.