Het zoete leven

Slow tourism, zegt u dat iets? Dat is reizen op een andere manier: de ratrace van het dagelijkse leven achter u laten en voor alles de tijd nemen. Dat is ergens arriveren en niets doen, onthaasten of een praatje slaan met lokale mensen. En vooral u verplaatsen op een ‘zachte’ manier: vergeet de auto, de files, en stap op uw fiets!

Kortom, het is een terugkeer naar de eenvoudige dingen van het leven… En dat bieden wij u aan in Waals-Brabant… Lokt u dat?

We gaan de groene toer op

In Waals-Brabant hebben wij het geluk te leven in een klein stukje paradijs, op een steenworp van Brussel. In deze ‘tuin van Brussel’, nodigt het decor u uit om te herbronnen: grote parken, twee provinciale domeinen, meren, bossen…

chateau helecine
Bois des Rêves

Laat ons wandelen in de bossen...

Aan de rand van het Zoniënwoud ontdekt u het prachtige Gewestelijk Domein Solvay, ook het park met de 1000 rododendrons genoemd! Flaneren langs de paden en de vijvers, in de schaduw van de grote bomen… En als dat nu eens het ‘geluk’ was?

Als kunst en natuur elkaar ontmoeten

De Belgische kunstenaar Jean-Michel Folon heeft veel gewerkt op het thema van de natuur, het milieu en de kindertijd. Ontdek de vele facetten van zijn kunst in de Stichting Folon, gelegen in het hart van het domein.

Fondation Folon © FTPBW (20)

In het Provinciaal Domein van le Bois des Rêves in Ottignies hoort u de bladeren ritselen onder uw voeten en snuift u de geuren op van het onderhout. U kunt zich ook uitleven langs het bewegwijzerd circuit van 17 km. Een mountainbikepiste met gesloten circuit en een fitnesspiste vervolledigen de infrastructuur.

Solvay

Suggestie

Ontdek hier alle groene ruimtes waar het aangenaam flaneren is.

Aan de rand van het water...

Op 25 km van het centrum van Brussel, in het hart van de Vallei van de Lasne, ligt het Meer van  Genval, een kleine parel in Waals-Brabant, een echt stukje paradijs. Het heeft een oppervlakte van 18 ha en werd in 1904 aangelegd voor vakantiegangers die waterplezier wensten. Ook vandaag nog zult u de charmes weten te waarderen van de gebouwen uit de Belle Epoque. Ontspanning en romantiek staan op het programma.

Voor meer sportieve mensen biedt de Genval Yacht Club waterfietsen, paddles en ook zeilinitiaties. En dat is niet alles: zij bieden ook een ‘barge’ aan! Wat is dat precies? Wel, het is een platte schuit waarop tafels en stoelen zijn geplaatst. Met welke bedoeling? Een leuke tijd beleven met familie of vrienden en bijvoorbeeld een aperitiefje nemen! Kers op de taart: enkele schuiten zijn uitgerust met een… barbecue ! Aperitief + barbecue op het water, dat wordt een knaldag!

Wij nemen u mee voor een wandeling...

Men zegt dat de bestemming niet het geluk brengt, maar wel de reis er naartoe. Dus, waar wacht u op? We zijn weg voor een wandeling in Waals-Brabant !

ferme de mellemont© A. Kouprianoff - v

Met de fiets...

Voor fietsers liggen er 1050 km bewegwijzerde circuits te wachten in Waals-Brabant. Met de kaart van het knooppuntennetwerk kunt u een circuit naar eigen wens samenstellen, maar u kunt u ook laten inspireren door de toeristische lussen die speciaal voor u zijn gemaakt.

...Of met wandelschoenen

Ontdek te voet de velden en akkers die tot aan de horizon reiken, de landschappen met vierkanthoeves die typisch zijn voor de streek, de plattelandsdorpen, de veldwegen… Ook dat is Waals-Brabant! In de bossen of op het platteland, aan u de keuze!

Ontspan u

Breken met een jachtig leven, de tijd even laten stilstaan… Dromen wij daar niet allemaal van? In Waals-Brabant is dat mogelijk. Ontspan u en laat u verwennen in een van onze wellness-adressen!

« Au 1001 Nuits »
in Villers-la-Ville

Voor een moment van ontspanning als verliefd koppel in het hart van de natuur.

www.au1001nuits.be  

Previous
Next
Previous
Next

Koru Hotel in Autre-Eglise

In Maori symboliseert ‘Koru’ de positieve verandering van nieuw leven… Er even uit zijn en ontspannen, dat is uw programma.

www.koru-hotel.be

Dolce Hôtel in La Hulpe

Luxe en wellness in het Zoniënwoud, op een steenworp van Brussel…

www.dolcelahulpe.com

Previous
Next
Previous
Next

Martin’s Château du Lac in Genval

Beleef een sprookje: charme, luxe en wellness aan de rand van het meer…

www.martinshotels.com/hotel/chateau-du-lac

Profiteren van eenvoudige genoegens

Een goede tijd beleven, dat passeert ook langs de maag. Men ontdekt pas een plaats als men er ook een of andere lokale specialiteit heeft geproefd.

De smaken van de streek

Vanwege de intensieve landbouwactiviteiten bulkt Waals-Brabant van lokale producenten. Van alle soorten boerderijproducten tot bier en wijn, dit is een streek met smaak!

Ontmoet streekproducenten die fier zijn op hun identiteit en vakkennis, en consumeer lokale producten. Ongeacht wat u zoekt : kazen, wijnen, hammen, chocolade, bier…  U vindt altijd een lokale producent die aan uw wensen kan voldoen. U vindt zelfs enkele specifieke producten zoals saffraan made in Waals-Brabant, bij l’Histoire d’Anthony of huisjesslakken in de Escargotière Saint-Véron.

Suggestie

In Waals-Brabant dragen 3 etablissementen het label Bistrot de terroir. Het is een Waals keurmerk, onder meer voor restaurants die lokale producten gebruiken.

Proeven van onze tradities!

Neem een duik in de Brabantse folklore en proef een of enkele van de producten van onze broederschappen! Denk aan de heerlijke ham van de broederschap van de Orde van het Varken van Piétrain, de groene pens van de broederschap van de Mougneûs d’vete trëpe, de tarte au Stofé van Wavre of de beroemde Tarte al Djote van Nivelles! Vind hier alle broederschappen van Waals-Brabant.

Nivelles - L'Union - Tarte Al Djote